50 Bin Bardaktan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Silüeti Projesi

İstanbul Gelişim Üniversitesi Öğretim Görevlisi Ressam Mustafa GÜNAY danışmanlığında Hitit Üniversitesi İskilip Meslek Yüksekokulu (MYO) öğrencileri ile "Bir Şehrin Liderine Olan Sevdası" projesi kapsamında Türkiyede ve Dünyada bir ilk olan, 50 bin plastik bardak kullanılarak, Türk bayrağı ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın silüeti yapıldı.

AK Parti İskilip İlçe Başkanlığınca yürütülen proje kapsamında, İskilip MYO öğrencileri tarafından İstanbul Gelişim Ünivesitesi akademisyen ve ressam Mustafa GÜNAY ile Hitit Üniversitesi Öğretim Görevlisi Abdulkadir ÖZDEMİR' in danışmanlığında gerçekleştirilen çalışma, Şehit Kemal Arıkan Spor Salonu'nda sergilendi.

Yaklaşık 20 gün süren çalışmayla içlerine özel bir boya konulan 50 bin plastik bardak kullanılarak 200 metrekarelik alana Cumhurbaşkanı Erdoğan silüeti ile Türk bayrağı nakşedildi.

PROJE TÜRKİYE’DE VE DÜNYADA BİR İLK

Ressam ve Akademisyen Mustafa GÜNAY yaklaşık 20 günde fikrini, altyapısını ve tasarımını oluşturdukları çalışmanın Türkiye ve dünyada bir ilk niteliği taşıdığını, teknik anlamda bu tarz bir çalışmanın hiçbir yerde yapılmadığını söyledi.

Çalışmada 50 bin bardak kullandıklarını bildiren GÜNAY, suda çözülüp rengini veren ve dibe çökmeyen özel boya ile Türk bayrağı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın silüetini oluşturduklarını kaydetti.

HEDEF GUINNESS REKORLAR KİTABI

Bazı Avrupa ülkelerinin Türkiye'deki gelişmelerden, başarılardan ve büyümeden rahatsız olduğunu anlatan Mustafa GÜNAY, "Karalama kampanyalarının olduğu dönemde Cumhurbaşkanımızın yanında olduğumuzu göstermek adına bu çalışmayı yaptık. İlerleyen dönemlerde İstanbul Gelişim Üniversitesi ile 1 milyon bardak kullanarak daha büyük bir görsel yaparak Guinness Rekorlar Kitabı'na girmeyi düşünüyoruz " dedi.

Ulusal ve yerel basınında büyük ilgi gösteren projenin haberleri sadece ilk üç günde 39.000 kişi tarafından tıklandı.

Projenin haber videosunu izlemek için tıklayınız.