0850 622 67 00

GastroBahçe Kampı 1

İstanbul Gelişim Üniversitesi öğrenci kulüplerinden GastroBahçe Kulübü tarafından organize edilen kamp 30 Eylül – 01 Ekim 2017 tarihlerinde Yuvacık-Başiskele / Kocaeli Aytepe Park tesislerinde gerçekleştirilmiştir.

Üniversitemiz gastronomi bölümleri öğrencilerinden 25 kişilik bir grup, UBYO Gastronomi Bölümü Arş. Gör. Gizem Hülağa başkanlığında, İstanbul Üniversitesi Çevrecilik Kulübü öğrencileri, Zeytinburnu Tıbbi Bitkiler Bahçesi ve Yeryüzü Derneği’nden katılımcılar ile iki gün süresince baharat bitkileri yetiştirilmesi, doğada hayatta kalma teknikleri, bitkilerin hayatta kalma serüveni, ekoturizm, vejetaryenlik ve gıda alerjileri hakkında eğitimler ve atölye çalışmaları yaptılar.

Kulüp Danışmanı Yrd. Doç. Dr. İsmail Hakkı Tekiner, mutfak sanatlarında ve insan beslenmesinde son derece önemli yeri olan bitkiler ve doğal türler hakkında teorik ve uygulamalı eğitim almanın gereklilik olduğunu, yeni müfredatta bu kapsamda yeni derslere yer verildiğini belirtti.

Bu etkinliğin gerçekleşmesinde destek olan Üniversite Yönetimine ve İdari Birimlere teşekkür ediyoruz.

Kamp programı aşağıda sunulmaktadır:

30 Eylül 2017 Cumartesi

07:00 Rektörlük Çıkış

10:00 Tesise Giriş

10:30 Trekking Doğada Hayatta Kalma Teknikleri (ZTBB)

12:00 Öğle Yemeği

13:00 Seminer-Gıda Ormanları (Yeryüzü Derneği)

15:30 Atölye Çalışması - Baharat Bitkileri ve Yetiştiriciliği (ZTBB)

17:00 Trekking – Serbest zaman

18.00 Akşam Yemeği

20.00 Münazara – Serbest zaman

 

01 Ekim 2017 Pazar

08.00 Sabah Kahvaltısı

09:00 Ekoturizm (GastroBahçe)

10.00 Bitkilerin Hayatta Kalma Serüveni – (İstanbul Üniversitesi Biyoloji)

12:00 Öğle Yemeği

13:00 Vegan-Vejetaryen Gıda Alerjisi (GastroBahçe)

15:30 Kamp alanından ayrılış

20.00 Rektörlük Binası varış.