Sağlık Yöneticileri Kulübü’nden Biz Farkındayız Ya Siz? Etkinliği

İstanbul Gelişim Üniversitesi Sağlık Yöneticileri Kulübü, engelli bireylerin toplumda farkındalığına dikkat çekmek ve topluma uyumlarının güçlendirilmesine katkı sağlamak için, “Biz Farkındayız Ya Siz?” etkinliği düzenledi.

Danışman Âdem Kuyumcu, İstanbul Gelişim Üniversitesi Grafik Tasarımı Bölümü Öğr. Gör. Sonia Lotfi, SEY Danışmanlık Kurucusu Seyyal Hacıbekiroğlu, Yeminli İşaret Dili Tercümanı ve Eğitmeni Ayşe Köksal Alamehmet, Bağcılar Bel. Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı Fatma Şahin, Bağcılar Bel. Başak Özel Rehabilitasyon Merkezi Müdüresi Funda Tepe ve Sanat Yönetmeni Gamze Elibol, farkındalık etkinliğine konuşmacı olarak katılım sağladılar.

İstanbul Gelişim Üniversitesi’nde öğrenim gören öğrencilerin engelli bireylere yönelik iletişimlerinin güçlendirilmesini ve olumlu tutum geliştirilmesini amaç edinen etkinliğin ilk konuşmacısı, engelli, aile, toplum iletişimi ve eğitimi danışmanı Âdem Kuyumcu oldu.

Engelli bireylerle doğru iletişim ve davranış, erişilebilirlik, gündelik hayattaki yanlış uygulamalar ve olması gerekenlerden bahseden Kuyumcu, hayatın farklılıklarla güzel olduğuna vurgu yaptı.

Öğrencilerin ve öğretim üyelerinin yoğun katılım sağladığı etkinlikte, Sağlık Bakanlığı Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü Uzmanı ve Dünya Yaşlanma Konseyi Başkanı Gerontolog Dr. Kemal Aydın ve Hollanda Sağlık Vakfı Başkanı da, Kuyumcu’nun misafiri olarak yer aldı.

İstanbul Gelişim Üniversitesi öğrencileri ile sağlık alanındaki projelerde yer almak istediğini ve öğrencilere bu konuda katkı sağlamak istediğini belirten Aydın, katılımcıları dünyadaki sağlık faaliyetleri hakkında da bilgilendirdi.

Kamu ve özel hastanelerde yapılan yanlış ve doğru uygulamalardan bahseden SEY Danışmanlık Kurucusu Sayın Seyyal Hacıbekiroğlu, engelli bireylerle iletişimde medyanın önemine dikkat çekti.

Katılımcıları işaret dili ile tanıştıran ve işitme engelli bireylerin yaşadığı sorunlardan bahseden Yeminli İşaret Dili Tercümanı ve Eğitmeni Ayşe Köksal Alamehmet ile etkinliğe katılan engelli misafiri de, gündelik hayatta yaşadığı sorunları ve sıkıntıları katılımcılarla paylaştı.

Toplum olarak engelli bireylere yapılan haksız ve yanlış tutumlar üzerinde duran Bağcılar Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı Fatma Şahin’in farkındalık etkinliğinde kendi hayat hikâyesini paylaştı.

Bağcılar Belediyesi Başak Özel Rehabilitasyon Merkezi Müdüresi ve Fizyoterapisti Funda Tepe tedavi süreçlerinden ve kurum olarak yaptıkları projelerden, İstanbul Gelişim Üniversitesi Grafik Tasarımı Bölümü Öğr. Gör. Sonia Lotfi de engelli bireyler üzerine yapmış olduğu çalışmalarından bahsetti.

Umut etmekten ve başarmaktan, kendi hayat hikâyesinden ve projelerinden bahseden Sanat Yönetmeni Gamze Elibol, Teksem Engelsiz Sanatçılar Merkezi’nin ve Engelsiz Amazonlar projesinin çalışmalarını paylaştı.

“Biz Farkındayız Ya Siz” etkinliğinin sonunda tüm katılımcılara, farkındalık buluşmasına katkılarından dolayı plaket takdim edildi.