“Araştırma Üniversitesi” vizyonuyla ilerleyen İstanbul Gelişim Üniversitesi, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından hazırlanan “Üniversite İzleme ve Değerlendirme Genel Raporu-2023”te, “Başvurulan Patent, Faydalı Model veya Tasarım Başvurusu” kategorisinde 2’nci oldu.
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), “Araştırma Üniversitesi” vizyonuyla ilerleyerek; öğrencilerinin bilimsel, teknolojik, araştırma ve geliştirmeye yönelik çalışmalarına imkân sağlıyor. 208 üniversitenin 74 farklı göstergeye göre değerlendirildiği, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından hazırlanan “Üniversite İzleme ve Değerlendirme Genel Raporu-2023”te, 6 alanda öne çıkan İGÜ; gerçekleştirdiği projeler ile “Başvurulan Patent, Faydalı Model veya Tasarım Başvurusu” kategorisinde 2’nci olarak önemli bir başarıya imza attı.
İGÜ’lü öğrecilerin projelerine TÜBİTAK desteği!
Yeni teknolojilerin üretimine katkı sağlamak ve topluma fayda sağlayacak projeler geliştirmek üzerine birçok çalışma sürdüren İGÜ; bilimsel, teknolojik, sosyal, sanatsal inovasyon faaliyetleri ve Ar-Ge çalışmaları ile öne çıkıyor. “Üniversite İzleme ve Değerlendirme Genel Raporu-2023”te, “Başvurulan Patent, Faydalı Model veya Tasarım Başvurusu” kategorisinde 2’nci olarak derecelendirilen İGÜ; TÜBİTAK Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Desteği Programı, İGÜ Teknoloji Transfer Ofisi (TTO), İGÜ Teknoloji Geliştirme Merkezi (TEKMER) faaliyetleri ve 2022 verilerine göre Türkiye’de en çok patent başvurusu yapan üniversite olarak bu başarıyı elde etti.
Bu başarıda emeği geçenlerden biri olan Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinatörlüğü (BAP-K), öğrencilerin fikirlerini projelendirmeleri ve bu projeleri profesyonel bir şekilde kurgulayabilmelerine zemin hazırlıyor. Bu doğrultuda; TÜBİTAK Bilim İnsanı Destekleme Programları Başkanlığı tarafından yürütülen, 2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Desteği Programı kapsamında 2022/2. dönemi çağrısında 5 projesi desteklenen; 2023/1. dönemi çağrısı sonuçlarına göre de 43 projesi desteklenmeye hak kazanan İGÜ’lü öğrenciler, önemli bir başarıya imza atarak üniversite hayatlarında bilimsel projelerde aktif rol oynadılar.
Patent başvurusuyla zirvede!
“Araştırma Üniversitesi” vizyonuyla ilerleyen ve 20 Araştırma Merkezi bulunan İGÜ, 2022 verilerine göre Türkiye’nin en çok patent başvurusu yapan üniversitesi oldu. 603 patent başvurusu ile ulusal ve uluslararası alanda 25 ödüle sahip olan İGÜ TTO, bilimsel ve teknolojik alanlarda yaptığı birçok proje ve iş birliği ile öne çıkarken; “Başvurulan Patent, Faydalı Model veya Tasarım Başvurusu” kategorisinde elde edilen başarıda önemli bir etkiye sahip oldu. İGÜ-TTO bünyesinde geliştirilen dikey kalkış ve yatay uçuş kabiliyetine sahip, elektrik fan motor (EDF) tahrikli sabit kanat İHA Jet Drone (ALAZ), Türk Havacılık Uzay Sanayii (TUSAŞ) tarafından düzenlenen, 38 üniversitenin 93 takımla katıldığı Hangar Kampüs İnovasyon Programı'nda 1'inci olarak büyük bir başarı elde etmişti. Jet Drone, İstanbul Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Salonu’nda düzenlenen Take Off Zirvesinde TUSAŞ standında yatırımcıların beğenisine sunuldu. İHA Projesi Jet Drone ALAZ’ın bulunduğu TUSAŞ standı, önemli isimler tarafından ziyaret edildi.
İGÜ-TEKMER, “Temel bilim” ve “Mühendislik” alanında yaptığı çalışmalarla bilimsel iş birlikleri oluşturuyor
Bilimsel iş birliği oluşturmak; ürün geliştirme hedefinde olan girişimcilerin, firmaların birbirleri ile arasındaki etkileşimi artırarak katma değerli ürünlerin ortaya çıkarılması amacıyla kurulan İGÜ-TEKMER, “Temel bilim” ve “ mühendislik” alanlarında çalışmalar yapıyor. Girişimcilere ortak bir alanda çalışma fırsatı sunan İGÜ-TEKMER, firmalarla yapılabilecek çalışmalar ve iş birlikleri kapsamında çalışmalar düzenlemeye devam ediyor.
Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Enformatik Enstitüsü tarafından 2009 y...
İstanbul Gelişim Üniversitesi, TEKMER ve Cim Games iş birliğiyle, oyun alan...