İstanbul Gelişim Üniversitesi

Gelişim Haber

“Health Promotion Through Education” Konulu Çalışma Ziyareti

“Health Promotion Through Education” Konulu Çalışma Ziyareti

Hayat Boyu Öğrenme Programları başlığı altında yürütülen Çalışma Ziyaretleri Programı kapsamında S.B. İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin “Health promotion through education” başlıklı projesinde, 11 – 15 Kasım 2013 tarihleri arasında ev sahibi hastanede gerçekleştirilen ziyarete, CEDEFOP (European Centre for the Development of Vocational Training - Mesleki Eğitimin Gelişimi İçin Avrupa Merkezi) ve Türkiye Ulusal Ajansı’nın belirlediği, farklı ülkelerden 1-SMYTH CHAMOSA Margarita, İspanya (HEAD OF DEPARTMENT-INSTITUTO DE EDUCACIÓN SECUNDARIA EDUARDO PONDAL)  2-WANSCHERS Edith, Hollanda (Education Department-Policy Advisor) 3- SOMERKOSKI  Brita, Finlandiya (Dept of teacher education- Senior Research Fellow) 4-PRUß Birgit, Almanya (Projekt Trusted Care-Consultant) 5-REINERT-RICHTER Sabine, Almanya (NLQ Hildesheim/Abteilung 2- Schulinspektorin) 6-SUKYTE Sandra, Litvanya (Director) 7-CAPRA Annamaria, İtalya (Ministry of Education-Provincial Representative) 8-SCHMITT Yannick, Fransa (Human health and social work activities- Vice-president)  9-GÁBOR Edina, Macaristan (Human health and social work activities- Senior Adviser)   10-MOL Jolanta, Polonya (Director Szkoły) 11-STANISLAW  Faber, Polonya (Education-Head of institution) 12-MÄEOTS Anne, Estonia (Education-Headmistress) 13-OAKLEY Angela, İngiltere (Dept of teacher education- Health Consultant), ile İstanbul Gelişim Üniversitesi adına Sağlık Bilimleri Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. A. Yüksel BARUT, Öğretim Görevlisi Canan KOBAK ile  diğer kurumlardan konuklar katılmıştır.

Merkezi Yunanistan'ın Selanik şehrinde bulunan ve kısa adı CEDEFOP olan Avrupa Mesleki Eğitimi Geliştirme Merkezi'nin koordinasyonunda, 27 AB ülkesi, 3 EFTA (Norveç İzlanda, Lichtenstein) ve 3 aday ülke (Türkiye, Hırvatistan ve Makedonya)'nın katılımları ile yürütülmekte olan Çalışma Ziyaretleri Programının amacı, genel ve mesleki eğitim uzmanlarının ve yöneticilerinin diğer Avrupa ülkelerinin eğitim sistemlerini daha yakından tanımalarını sağlamak; Avrupa ülkelerinin eğitim sistemlerindeki yenilikleri yakından izlemek; yerli eğitim sistemini diğer Avrupalı eğitim yöneticilerine ve uzmanlarına tanıtmak; elde edilen bilgi ve deneyimlerin yaygınlaştırılmasını ve eğitim sistemine katkısını sağlamaktır.

S.B. İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin “Health promotion through education” başlıklı projesinde yapılan toplantılarda Üniversitemiz Öğretim Görevlisi Canan KOBAK tarafından “Okullarda ve Üniversitelerde Sağlığın Teşviki ve Geliştirilmesi (Eğitim Müfredatı - Health Promotion in Schools and Universities (Training Curriculum)” başlıklı sunum yapılmış ve Üniversitemiz genel hatları ile konuklara tanıtılmıştır.

“Health Promotion Through Education” Konulu  Çalışma Ziyareti Eklenme Tarihi: :   22 Kasım 2013 Cuma

İGÜ ADSUAM ve SGK arasında protokol imza...

İstanbul Gelişim Üniversitesi Ağız ve Diş Sağlığı Uygulama ve Araştırma Mer...

Eklenme Tarihi: :   19 Mart 2024 Salı

İGÜ-TTO tarafından TÜBİTAK MAM'a ziyaret...

İstanbul Gelişim Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi (İGÜ-TTO) tarafından...

Eklenme Tarihi: :   18 Mart 2024 Pazartesi


ABET AQAS AHPGS