İstanbul Gelişim Üniversitesi

Gelişim Haber

“İşitme Kayıpları ve Gırtlak Kanserine Karşı Bilinmesi Gerekenler” semineri düzenlendi

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Sağlık Kurumları İşletmeciliği Programı, "İşitme Kayıpları ve Gırtlak Kanserine Karşı Bilinmesi Gerekenler" semineri gerçekleştirdi. Seminerde, işitme kaybına yol açan nedenler, işitme kaybının dışa etkileri, gırtlak kanseri belirtileri, risk faktörleri ve uygulanan tedavi yöntemleri ele alındı.

Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Murat Ulusan ve Prof. Dr. Serkan Orhan, İGÜ’de düzenlenen "İşitme Kayıpları ve Gırtlak Kanserine Karşı Bilinmesi Gerekenler" seminerinde öğrencilerle bir araya geldi.

Türkiye’de en sık larenks kanserinin görüldüğüne dikkat çeken Doç. Dr. Murat Ulusan, larenks kanserinin 45 yaş üstü insanlarda, erkeklere kadınlara göre daha yaygın olduğunu belirterek, en büyük risk faktörü olan sigaradan uzak durulması gerektiğini ifade etti.

İşitme kaybına yönelik uyarı ve önerilerde bulunan Prof. Dr. Serkan Orhan, işitme kayıplarının yaşa bağlı, gürültüden, darbeden, patlamadan ve yanlış kulak çubuğu kullanımından kaynaklandığını ifade etti.

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Mustafa Nizamlıoğlu başkanlığında, Öğr. Gör. Ebru Cengiz tarafından gerçekleştirilen seminerin sonunda,  Doç. Dr. Murat Ulusan ve Prof. Dr. Serkan Orhan’a teşekkür plaketi takdim edildi.

“İşitme Kayıpları ve Gırtlak Kanserine Karşı Bilinmesi Gerekenler” semineri düzenlendi Eklenme Tarihi: :   9 Aralık 2019 Pazartesi

İGÜ, Irak’ta öne çıkan 4 üniversite ile ...

İstanbul Gelişim Üniversitesi ile Irak’ta bulunan Alnoor Üniversitesi, Nort...

Eklenme Tarihi: :   25 Nisan 2024 Perşembe

Dünya Sağlık Haftası’nda “Benim Sağlığım...

İstanbul Gelişim Üniversitesi’nde Dünya Sağlık Haftası vesilesiyle Rektör P...

Eklenme Tarihi: :   25 Nisan 2024 Perşembe


ABET AQAS AHPGS