İstanbul Gelişim Üniversitesi

Gelişim Haber

“YKS Ek Yerleştirme sonuçları açıklandı”

YKS ek yerleştirme sonuçları, ÖSYM'nin internet sitesi üzerinden yayınlandı. İstanbul Gelişim Üniversitesi’nin programlarından birinde öğrenci olmak hakkını kazanan öğrenciler, 1 – 5 Ekim tarihlerinde yapılacak olan üniversite kayıtlarının ardından ders başı yapabilecek.

2018 – 2019 Eğitim Öğretim Yılı Kayıt İçin Gerekli Evraklar
 
1.Lise Diplomasının Aslı (Noter onaylı ya da "aslı gibidir" nüshaları kabul EDİLMEYECEKTİR.)
 
Bir yükseköğretim programına kayıt hakkı kazanan ancak, ortaöğretim kurumlarından mezun olamayarak bütünleme veya tek ders sınava girecek adayların da belirlenen tarihlerde yükseköğretim kurumlarına geçici kayıtları yapılacaktır. Bu adayların mezun olduklarına ilişkin belgelerini, 31 Aralık 2018 tarihine kadar yükseköğretim kurumuna ibraz etmeleri halinde asıl kayıtları yapılacaktır. Bu tarihe kadar mezun olduklarını belgelemeyenlerin geçici kayıtları silinecek ve bu durumda olup belirlenen tarihlerde geçici kayıtlarını yaptırmayan adayların kayıtları yapılmayacaktır.
 
Başka bir yükseköğretim programından mezun öğrenciler için de LİSE DİPLOMASI ile kayıt alınacaktır. Daha önce mezun olunan yükseköğretim Kurumu diploması ile kayıt alınmayacaktır.
 
Lise diplomasını kaybeden öğrenciler mezun olduğu liseden alacakları onaylı (Islak İmzalı ve Mühürlü) KAYIP belgesi ile işlem yaptırabilirler.
 
2.Nüfus Cüzdanı Fotokopisi
3.İkametgah Belgesi (Muhtarlıktan veya e-devlet’ ten alınabilir.)
4.2 Adet Vesikalık Fotoğraf (Son 6 ay içerisinde çekilmiş olmalıdır.)
5.ÖSYS Sonuç Belgesi
6.Muhasebeden Onaylanmış Ödeme Planı veya Tahsilat Makbuzu
7.1996 ve önceki yıllarda doğan erkek adaylar için Askerlik Tecil Belgesi (Askerlik Şubelerinden veya e-devlet’ ten alınabilir).
Askerlik görevini yapmış olanlar için askerlik durumlarını gösteren belge.
8.Başka bir yükseköğretim programına kayıtlı öğrenciler, aynı düzeyde (lisans-lisans, ön lisans-ön lisans) örgün yükseköğretim programlarına kayıt yaptıramayacak; ancak örgün eğitimle beraber açık öğretim ile uzaktan eğitim programlarına kayıt yaptırılabilecektir. Bu şekilde başka bir yükseköğretim kurumunda halen kayıtlı olan ve lise diplomasının aslı ilgili yükseköğretim kurumunda olan öğrenciler LİSE DİPLOMASININ KURUM KAŞELİ ASLI GİBİDİR FOTOKOPİSİ ve ÖĞRENCİ BELGESİ (edevlet’ ten alınabilir) ile müracaat edebilirler.
 
ÖZEL KOŞUL İSTEYEN PROGRAMLARIMIZ İÇİN DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN HUSUSLAR:
 
İLK ve ACİL YARDIM Ön Lisans Programı
 
1)Devlet Hastanelerinden veya Üniversite Hastanelerinden aşağıdaki hususları içeren bir sağlık kurulu(heyet) raporu almalıdır. 

- Sürücü belgesi olmayan öğrencilerin sürücü belgesi almaya engel olmayan bir beden yapısı ve ruh sağlığına sahip oldukları raporda belirtilmelidir.
- Raporda öğrencinin boyu ve kilosu belirtilmelidir.
 
2) Program gereği 2. sınıfta araç kullanmalarının zorunlu olması sebebiyle kayıt tarihinde 17 yaşını tamamlamış olmaları gerekmektedir.
3) Kız öğrenciler 160 cm ve erkek öğrenciler 165 cm’den kısa olmamalıdır.
4) Öğrencilerin kilosu boy uzunluğunun santimetre olarak ifade edilen değerinin son iki rakamından en çok 5 fazla veya 15 noksan olmalıdır.
5) Kurtarma ve taşıma işlerinde iki kişilik bir ekipte çalışırken sedyedeki bir hastayı ekip arkadaşı ile birlikte taşıyabilecek beden ve fizik yeterliliğine sahip olmaları gerekmektedir.
 
SİVİL HAVACILIK KABİN HİZMETLERİ Ön Lisans Programı
 
1)Sivil Havacılık Genel Müdürlüğünce yetkilendirilmiş sağlık kurumlarından sağlık durumlarının uçuşa uygun olduğuna dair rapor almaları gerekmektedir.
 
- Yetkilendirilmiş hastaneler için https://web.shgm.gov.tr/tr/preview/4776-havacilik-tip-merkezi-amc-aeromedical-center adresinden bilgi alınabilir.
- Diğer hastanelerden alınan raporlar kabul edilmeyecektir.
 
2) Adli sicil kaydı veya Adli Sicil Arşiv Kaydı bulunmamak.
3) Kız öğrenciler için 160 cm-180 cm arası boya sahip olmalıdır.
4) Erkekler için 170-190 cm arası boya sahip olmalıdır.
5) Kız ve erkek öğrencilerin kilosu boy uzunluğunun santimetre olarak ifade edilen değerinin son iki rakamından en çok 5 fazla veya 15 noksan olmalıdır.
6) Kabin memuru üniforması giyildiğinde vücudunun görünecek yerlerinde dövme, yara izi vb. bulunmamalıdır.
 
HAVACILIK YÖNETİMİ Lisans Programı ve SİVİL HAVA ULAŞTIRMA İŞLETMECİLİĞİ / UÇUŞ HAREKAT YÖNETİCİLİĞİ Ön Lisans Programı
 
1)Mesleği ve/veya meslekte verilen görevi icra etmesine engel oluşturacak herhangi bir sağlık sorunu bulunmadığına dair tam teşekküllü bir hastaneden son 6 ay içinde almış olmak şartıyla heyet raporu almak.
 
- Raporda işitme kaybı/eksikliği, görme kaybı/eksikliği vs belirtilmelidir.
- Raporun üzerinde “Mesleği ve/veya meslekte verilen görevi icra etmesine engel oluşturacak herhangi bir sağlık sorunu bulunmamaktadır.” ifadesi bulunmalıdır.
 
2)Havalimanı giriş kartı almasına engel oluşturacak herhangi bir Adli Sicil Kaydı veya Adli Sicil Arşiv Kaydı bulunmamak.
 
UÇAK GÖVDE-MOTOR / UÇAK GÖVDE-MOTOR BAKIM Lisans Programı ve UÇAK TEKNOLOJİSİ Ön Lisans Programı
 
1) Mesleği ve/veya meslekte verilen görevi icra etmesine engel oluşturacak herhangi bir sağlık sorunu bulunmadığına dair tam teşekküllü bir hastaneden son 6 ay içinde almış olmak şartıyla heyet raporu almak.
- Raporda renk körlüğü, görme kaybı/eksikliği, işitme kaybı/eksikliği vs belirtilmelidir.
- Raporun üzerinde “Mesleği ve/veya meslekte verilen görevi icra etmesine engel oluşturacak herhangi bir sağlık sorunu bulunmamaktadır.” ifadesi bulunmalıdır.
 
2)Havalimanı giriş kartı almasına engel oluşturacak herhangi bir Adli Sicil Kaydı veya Adli Sicil Arşiv Kaydı bulunmamak.
 
YKS SONUÇLARINA GÖRE KAYIT HAKKI KAZANILDIĞI BİLDİRİLEN YÜKSEKÖĞRETİM PROGRAMLARINA HANGİ DURUMLARDA KAYIT YAPTIRILAMAZ?
 
Merkezî yerleştirme işlemi ile bir yükseköğretim programına kayıt hakkı kazanan adayın kaydını yaptırabilmesi, ilgili yükseköğretim kurumunun aradığı bütün koşulları taşımasına bağlıdır. Adayın internet ortamında bir programı kazandığının yazılmış olması bu adaya, ilgili programın öngördüğü diğer koşulları taşımadan kayıt yaptırma hakkı vermez.
 
Sağlık muayenesi, bedensel yetersizlik (boy, kilo vb. tercih aşamasında bilinebilen özellikler hariç), gibi başvuru sırasında bilinemeyen bir nedenle yerleştirildiği programa kaydı yapılamayan öğrencilerin durumlarının ÖSYM Başkanlığınca alt tercihlerinden puanlarının elverdiği programlara (BURSLU programlar hariç) kayıtlar tamamlandıktan sonraki ilk 15 gün içinde ÖSYM Başkanlığına yazılı olarak tüm belgeleriyle birlikte başvurdukları takdirde kontenjan harici yerleştirilirler. (2018 ÖSYM Kılavuzu – 4.3/syf 8)
 
 

“YKS Ek Yerleştirme sonuçları açıklandı” Eklenme Tarihi: :   28 Eylül 2018 Cuma

İGÜ-TTO tarafından TÜBİTAK MAM'a ziyaret...

İstanbul Gelişim Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi (İGÜ-TTO) tarafından...

Eklenme Tarihi: :   18 Mart 2024 Pazartesi

Noakhali Bilim ve Teknoloji Üniversitesi...

Bangladeş Noakhali Bilim ve Teknoloji Üniversitesi ve İstanbul Gelişim Üniv...

Eklenme Tarihi: :   14 Mart 2024 Perşembe


ABET AQAS AHPGS