İstanbul Gelişim Üniversitesi

Gelişim Haber

''Sessiz Kalmak; Suça Ortak Olmaktır!'' Projesi Hayata Geçirildi.

İSTANBUL GELİŞİM ÜNİVERSİTESİ, MESLEK YÜKSEK OKULU
TARAFINDAN YAPILAN ARAŞTIRMALARA GÖRE ÜNİVERSİTE
GENÇLİĞİNİN %54’Ü ŞİDDET GÖRDÜĞÜNDE VEYA TANIK OLDUĞUNDA YASAL OLARAK NE YAPMASI GEREKTİĞİNİ BİLMİYOR!

“Kadına şiddete yönelik gerçekleştirdiğiniz araştırma son derece
gurur verici. Keşke tüm gittiğimiz kurumlarda bu şekillerde
organizasyonlarla karşılaşabilsek.”

İstanbul Gelişim Üniversitesi, Meslek Yüksek Okulu tarafından 5. Sosyal Sorumluluk Günleri kapsamında gerçekleştirilen "SESSİZ KALMAK; SUÇA ORTAK OLMAKTIR!"  projesi hayata geçirildi. Sosyal Sorumluluk Kulübü organizasyonu olarak gerçekleştirilen proje, İstanbul Gelişim Meslek Yüksek Okulu Halkla İlişkiler ve Tanıtım Program Başkanı Öğretim Görevlisi Emel TOZLU ve öğrencileri Zafer Anıl AKMAZ, Cüneyt ÖZDEMİR, Taha EKİNCİ, Bayram DERE, Yağmur ŞEKER, Tuğçe AYDIN, Ümran TONBİL, Elif Nur SUALP, Ebranur AKTAŞ, Belgin KILIÇ ve Gizem BOZKUŞ tarafından, kadına yönelik şiddet konusunda üniversite gençliğinin farkındalık düzeyini ölçmek amaçlı 4 haftalık zaman dilimini kapsadı. Araştırma üniversite öğrencileri üzerinde gerçekleştirilen anket çalışmaları ile ortaya kondu. Projede aynı zamanda araştırmaya dikkat çekmek amaçlı öğrenciler profesyonel makyaj uygulaması ile şiddet görmüş imajı verilerek çektirdikleri fotoğrafların sergisinin açılışını yaptılar. Sergideki fotoğraflar araştırma sonuçlarının okunması için dikkat çekici bir etki yarattı.

Yapılan araştırmaya göre üniversite gençliğinin % 54 ‘ü şiddet gördüğü zaman yasal olarak ne yapılması gerektiğini bilmiyor, % 30 ‘u bağırmanın ve küfür etmenin şiddet olmadığını düşünüyor, % 20 bir erkeğin eşini, çocuğunu, sevgilisini hem sevip, hem döveceğine inandığı ortaya çıktı. Araştırma sonuçlarında dikkat çeken bir diğer nokta üniversite gençliğinin % 20’sinin alkollü bir erkeğin eşini dövmesini affedilir buluyor.

İstanbul Gelişim Meslek Yüksek Okulu’nda, araştırma sonuçlarının ortaya çıkması sonrası konunun tartışılması amaçlı 26 Aralık 2014 tarihinde,  İstanbul Barosu Kadın Hakları Merkezi tarafından seminer gerçekleştirilerek araştırma sonuçları masaya yatırıldı.

Üniversite gençliğinin bu konuda böyle bir araştırma projesi yaparak farkındalık yaratmalarını gayet başarılı bulduğunu dile getiren İstanbul Barosu Kadın Hakları Merkezi Genel Sekreteri Av. Bahar Ünlüer ÖZTÜRK projenin önemine dikkat çekerek; “Kadına şiddete yönelik gerçekleştirdiğiniz araştırma son derece gurur verici ve aynı zamanda kamuoyu yaratmada cidden etkili, keşke tüm gittiğimiz kurumlarda bu şekillerde organizasyonlarla karşılaşabilsek” diyerek memnuniyetini dile getirdi.

''Sessiz Kalmak; Suça Ortak Olmaktır!''  Projesi Hayata Geçirildi. Eklenme Tarihi: :   31 Aralık 2014 Çarşamba

15 Nisan Dünya Sanat Günü Uluslararası Ç...

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF),Grafik T...

Eklenme Tarihi: :   19 Nisan 2024 Cuma

Psikolojik desteğe erişemeyenler dikkat!...

Yapay zekâ (AI), eğitimden sağlık hizmetlerine kadar birçok sektörde hızla ...

Eklenme Tarihi: :   19 Nisan 2024 Cuma


ABET AQAS AHPGS