İstanbul Gelişim Üniversitesi

Gelişim Haber

55. Kütüphane Haftası etkinliklerle kutlandı

İstanbul Gelişim Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı tarafından 55. Kütüphane Haftası kapsamında "Değişen ve Dönüşen Toplumlarda Yeni Eğitim Sistemi ve Bilgi Merkezleri" başlıklı bir konferans düzenlendi. Katılımcıların Kütüphane Haftası’nı kutlayarak konferansın açılış konuşmasını gerçekleştiren Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanı Ahmet Şenol Armağan, kendi seçtiği 5 kitabın da tanıtımını yaptı.

İstanbul Üniversitesi Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ayşe Üstün ve İstanbul Gelişim Üniversitesi Tanıtım ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü Rehberlik Uzmanı Şeyma Eken Demirkol’un konuşmacı olarak katıldığı, değişim sürecindeki eğitim sistemi ve bilgi merkezlerinin üstlendikleri roller hakkında katılımcılara bilgi verildiği konferansta, bilgi merkezlerinin ve kütüphanelerin önemine dikkat çekildi.

Şeyma Eken Demirkol ile yazar söyleşisinin de gerçekleştirildiği konferansta, yeni yayımlanan "Aforizmalar" kitabı hakkında katılımcıları bilgilendiren Demirkol, kitabın ortaya çıkış sürecini paylaşarak, öğrencilerin kariyer, entelektüel gelişim ve eğitim hayatlarıyla ilgili sorularını yanıtladı.

Konferansın sonunda İstanbul Gelişim Üniversitesi kütüphanesinden 2018 yılında en çok ödünç kitap alan öğrenciler Rektör Prof. Dr. Burhan Aykaç tarafından ödüllendirildi. Öğrencileri tebrik eden Aykaç, Prof. Dr. Ayşe Üstün ve Şeyma Eken Demirkol'a konferansa katılımlarından ötürü İGÜ adına teşekkür belgelerini sundu.    

Ödüle hak kazanan öğrenciler ve 2018'de ödünç aldıkları kitap sayıları ise şu şekilde sıralandı:

“Öznur Aras – 44, Simge Altuntaş – 36, Onur Keser – 32, Esma Aslantaş – 30, Mustafa Düzyol – 30, Rabia Bayram – 28, Meryem Acar – 26, Şeydanur Gözütok – 26, Ozan Bayhan – 25, Halis Kandemir – 25, Damlasu Ok – 25”

55. Kütüphane Haftası etkinliklerle kutlandı Eklenme Tarihi: :   3 Nisan 2019 Çarşamba

Uzmanı açıkladı: Doğru kitapları okumak ...

Dünya çapında 300 milyondan fazla insanı etkileyen ve her yıl yaklaşık bir ...

Eklenme Tarihi: :   22 Nisan 2024 Pazartesi

15 Nisan Dünya Sanat Günü Uluslararası Ç...

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF),Grafik T...

Eklenme Tarihi: :   19 Nisan 2024 Cuma


ABET AQAS AHPGS