İstanbul Gelişim Üniversitesi

Gelişim Haber

Abdülkadir Gayretli'den 8 Mart Kadınlar Günü mesajı

8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nden açıklamalarda bulunan Abdülkadir Gayretli, kadının toplumdaki ve ekonomide yerinin çok büyük olduğunu belirterek, “Kadınların hayatın tüm alanında fırsat ve imkânlardan eşit ölçüde yararlanması gerekiyor” diye konuştu.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü tüm yurtta ve dünyada etkinliklerle kutlanıyor. İstanbul Gelişim Üniversitesi'nde düzenlenen etkinlikte konuşan İGÜ Mütevelli Başkanı Abdülkadir Gayretli, “Hayatın her anında fedakârlığın, duyarlılığın ve şefkatin sembolü olarak bilinen kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü en içten dileklerimle kutluyorum” dedi.

“Kadın istihdam oranı %18'lere yükseldi”

11'inci Kalkınma Planı'na atıfta bulunan Gayretli konuşmasını şöyle sürdürdü:

Özellikle son dönemde KOSKEB, Ticaret Bakanlığı ve STK'ların desteğiyle kadın istihdam oranının \%18'lere yükseldiğini vurgulayan Gayretli, “Erkeklere göre düşük olan kadınların istihdam oranı tarımda \%41, hizmet sektöründe \%44, sanayide ise \%13 görülüyor” şeklinde konuştu.

“Kadınların işgücüne katılımı haneye de etki ediyor”

Kadınların işgücüne katılımının ve istihdamının, sürdürülebilir kalkınmanın en önemli unsuru olduğunu ifade eden Gayretli, “Üniversitede de kadın çalışan sayımız toplam çalışan sayısının \%50'sinden fazla. Önemli kademelerde kadın yöneticilerimiz bulunuyor. Kadınların daha iyi işlerde, işgücüne yüksek oranlarda katılması haneye de etki ediyor. Hanenin geliri artıyor, tasarruf edilebiliyor ve yatırım için finansman olanağı sağlanmış oluyor” ifadelerini kullandı.

Abdülkadir Gayretli'den 8 Mart Kadınlar Günü mesajı Eklenme Tarihi: :   10 Mart 2020 Salı

İGÜ, Irak’ta öne çıkan 4 üniversite ile ...

İstanbul Gelişim Üniversitesi ile Irak’ta bulunan Alnoor Üniversitesi, Nort...

Eklenme Tarihi: :   25 Nisan 2024 Perşembe

Dünya Sağlık Haftası’nda “Benim Sağlığım...

İstanbul Gelişim Üniversitesi’nde Dünya Sağlık Haftası vesilesiyle Rektör P...

Eklenme Tarihi: :   25 Nisan 2024 Perşembe


ABET AQAS AHPGS