İstanbul Gelişim Üniversitesi

Gelişim Haber

Akıllı Şebekeler Çalıştayı

Akıllı Şebekeler Çalıştayı

Elektrik enerjisinin üretimi, iletimi ve dağıtımının ülkelerin ekonomisini ve insanların hayat standardını birinci dereceden etkilemeleri nedeniyle; dağıtık enerji üretim sistemleri, akıllı şebekeler ve süper şebekeler üzerindeki bilimsel çalışmalar tüm Dünya'da artarken, üretim, iletim ve dağıtım şirketleri de kendi sistemlerini daha modern bir yapıya kavuşturmak için köklü yatırımlar ve kapsamlı projeler yapmaktadırlar.

Bu maksatla, elektrik enerjisinin üretiminde, iletiminde ve dağıtımında; süreklilik, kalite, ucuzluk, güvenlik, temizlik ve çevreye uyumluluk gibi özellikleri içerisinde barındıran Dağıtık, Akıllı ve Süper Elektrik Sistemleri bütün Dünya genelinde en çok gündemde olan konular haline gelmiştir.

Türkiye’de ise henüz başlangıç aşamasındaki  Dağıtık, Akıllı ve Süper Elektrik Sistemleri alanında yapılan çalışmaların değerlendirilmesi ve bu çalışmalar içerisinde bulunan genç mühendisler, akademisyenler ve şirketlerin bilgilendirilmesi, bundan sonraki yapılacak olan çalışmaların doğru ve mevcut teknolojiye uygun olarak yapılmasına katkı sağlamak için bu çalıştay İstanbul Gelişim Üniversitesi'nde yapılmak üzere planlanmıştır.

Çalıştay süresince, konusunda uzman akademisyenler ve mühendisler tarafından belirli konularda dersler verilecek ve canlı Akıllı Şebeker uygulamaları gösterilecektir.

Bu maksatla, Gazi, Kocaeli ve Yıldız Teknik Üniversiteleri ile Avrupa Komisyonu Ortak Araştırma Enstitüsü (JRC) bünyesinde bulunan Dağıtık, Akıllı ve Süper Elektrik Sistemleri konusunda yapılan çalışmalara canlı olarak bağlanıp uygulamalar gerçekleştirilecektir. Bunlara ilaveten, Türkiye dışından, Amerika, Japonya, Portekiz, Hollanda, İngiltere, Danimarka, Cezayir, Çin,  Romanya, Kanada, İtalya,  Fransa, İspanya ve Macaristan’dan canlı olarak çalıştaya katılacak olan Profesörler kendi ülkelerindeki Dağıtık, Akıllı ve Süper Elektrik Sistemleri alanında yapılan çalışmalardan örnekler vereceklerdir.

22-23 Ocak 2015 tarihinde, Perşembe ve Cuma günlerinde iki gün sürecek olan çalıstaya katılım tamamen ücretsiz olup, çay-kahve molaları ve öğle yemekleri İstanbul Gelişim Üniversitesince karşılanacaktır. Katılımcılara katılım belgesi verilecektir.

Sizleri düzenlemekte olduğumuz çalıştaya katılmaya davet ediyoruz. Çevrenizde bulunan öğrenci ve mühendis meslekdaşlarınızla birlikte çalıştayda buluşmayı ümit ediyoruz.

www.irera.org

Akıllı Şebekeler Çalıştayı Eklenme Tarihi: :   11 Aralık 2014 Perşembe

Psikolojik desteğe erişemeyenler dikkat!...

Yapay zekâ (AI), eğitimden sağlık hizmetlerine kadar birçok sektörde hızla ...

Eklenme Tarihi: :   19 Nisan 2024 Cuma

Hasat Zamanı Kısa Film Festivali başvuru...

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), Radyo ...

Eklenme Tarihi: :   18 Nisan 2024 Perşembe


ABET AQAS AHPGS