İstanbul Gelişim Üniversitesi

Gelişim Haber

Bağımlılık Hakkında Herşey

Bağımlılık Hakkında Herşey

Üniversitemiz Meslek Yüksekokulu, Sağlık Kurumları İşletmeciliği bölümü tarafından düzenlenen "Bağımlılık Hakkında Herşey" adlı konferans Psikiyatri Uzmanı Dr. Yasin Genç tarafından Meslek Yüksekokulu konferans salonunda gerçekleşti.

Psikiyatri Uzmanı Dr. Yasin Genç; Bağımlılığı anlamak ve tanımak, Bağımlılık Riskini artıran çevresel etkenler, Sigara bağımlılığı, Madde ve Uyuşturucu bağımlılığı, Bonzai bağımlılığı, Teknoloji bağımlılığı, Telefon ve İnternet bağımlılığı, Alkol bağımlılığı, Alışveriş bağımlılığı, Kumar bağımlılığı, Yeme bağımlılığı, İş bağımlılığı ve spor bağımlılığı hakkında bilgiler vererek öğrencilere önerilerde bulundu.

Dr. Yasin Genç; "Ergenlik dönemi çocukların, gençlerin gelişime açık olduğu bir dönemdir. Bu dönemde çocuklar ve gençler, arkadaş baskısıyla, madde kullanmak için yalan söyleyebilir. Okul başarıları azalabilir, açıklayamadıkları para harcamaları olup, dürüst davranmayan bir hal alabilirler. Aileler bu durumda çocuklarının davranışlarının neden değiştiğini, kişilik özelliklerinde meydana gelen değişmelerin neler olduğunu araştırıp bulmalıdır “dedi.

Ayrıca Yasin Genç; "Çocuklarımız tutkuyla spora bağlanmalı, hobiler edinmelidir" şeklinde belirtti. Dr. Yasin Genç'in konuşmalarının ardından konferansa yoğun ilgi gösteren gençlerin sorularını cevaplandırdı.

Konferans sonunda, Sağlık Kurumları İşletmeciliği bölümü Program Başkanı Öğr. Gör. Ebru Cengiz tarafından Psikiyatri Uzmanı Dr. Yasin Genç’e üniversitemiz adına plaket takdim edildi.

Bağımlılık Hakkında Herşey Eklenme Tarihi: :   22 Aralık 2014 Pazartesi

İGÜ ADSUAM ve SGK arasında protokol imza...

İstanbul Gelişim Üniversitesi Ağız ve Diş Sağlığı Uygulama ve Araştırma Mer...

Eklenme Tarihi: :   19 Mart 2024 Salı

İGÜ-TTO tarafından TÜBİTAK MAM'a ziyaret...

İstanbul Gelişim Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi (İGÜ-TTO) tarafından...

Eklenme Tarihi: :   18 Mart 2024 Pazartesi


ABET AQAS AHPGS