İstanbul Gelişim Üniversitesi

Gelişim Haber

Biyoteknoloji ve Yaşam Bilimleri Kulübü Erdal Karaöz’ü ağırladı

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Biyoteknoloji ve Yaşam Bilimleri Kulübü 2018 – 2019 akademik yılı içerisinde 4’üncüsünü düzenlediği etkinlikte İstinye Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Erdal Karaöz’ü ağırladı.

İGÜ Gelişim Tower’da gerçekleşen etkinlikte ‘’Diyabet Tedavisinde Kök Hücrenin Yeri’’ konuşuldu. Prof. Dr. Karaöz, Tip1 diyabetin vücudun virüs, bakteri gibi vücuda yabancı organizmalarla savaşmak üzere programlanmış bağışıklık sistemi hücrelerinin herhangi bir nedenden dolayı insülin üreten hücreleri yabancı olarak algılayıp öldürmesi sonucu ortaya çıkan bir sağlık sorunu olduğunu söyledi.

Tip1 diyabetin otomimmün bir hastalık olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Karaöz, pankreas içerisinde organın devamlılığını sağlayan kök hücrelerin var olduğunu kanıtladıklarını vurguladı ve şöyle konuştu:

“Aslında bütün diyabet hastalarının pankreaslarında insülin üreten hücreler var. Yapım ile yıkım arasında dengesizlik olduğu için hastalıklarla uğraşıyoruz. Yapım ve yıkım tüm organlarımızda var. Herhangi bir nedenden dolayı yıkım artarsa, klinik sonuçlarla karşılaşıyoruz; bu kanser için de geçerli.”

Etkinliğin sonunda İstinye Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Erdal Karaöz’e etkinliğe katılımından ötürü İstanbul Gelişim Üniversitesi adına teşekkür plaketi takdim edildi.

Biyoteknoloji ve Yaşam Bilimleri Kulübü Erdal Karaöz’ü ağırladı Eklenme Tarihi: :   25 Mart 2019 Pazartesi

İGÜ ADSUAM ve SGK arasında protokol imza...

İstanbul Gelişim Üniversitesi Ağız ve Diş Sağlığı Uygulama ve Araştırma Mer...

Eklenme Tarihi: :   19 Mart 2024 Salı

İGÜ-TTO tarafından TÜBİTAK MAM'a ziyaret...

İstanbul Gelişim Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi (İGÜ-TTO) tarafından...

Eklenme Tarihi: :   18 Mart 2024 Pazartesi


ABET AQAS AHPGS