İstanbul Gelişim Üniversitesi

Gelişim Haber

Çift Anadal Programı Başvuru İşlemleri

Çift Anadal Programı Başvuru İşlemleri

Çift Ana Dal ve Yan Dal hakkındaki güncel bilgilere buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz. Aşağıdaki bilgiler 11.6.2014 tarihine ait bilgilerdir.


·      Öğrenci ikinci anadal diploma programına, anadal diploma programının en erken üçüncü yarıyılın başında, en geç ise dört yıllık programlarda beşinci yarıyılın başında, beş yıllık programlarda yedinci yarıyılın başında, altı yıllık programlarda ise dokuzuncu yarıyılın başında başvurabilir.

·      Başvuru anında anadal diploma programındaki genel not ortalaması en az 100 üzerinden 70 olan ve anadal diploma programının ilgili sınıfında başarı sıralaması itibari ile en üst %20’sinde bulunan öğrenciler ikinci anadal diploma programına başvurabilirler.

·      Anadal diploma programındaki genel not ortalaması en az 100 üzerinden 70 olan ancak anadal diploma programının ilgili sınıfında başarı sıralaması itibari ile en üst %20’sinde yer almayan öğrencilerden çift anadal yapılacak programın ilgili yıldaki taban puanından az olmamak üzere puana sahip olanlar da çift anadal programına başvurabilirler.

·      Çift anadal diploma programına başvurabilmesi için öğrencinin başvurduğu yarıyıla kadar anadal diploma programında aldığı tüm dersleri başarıyla tamamlaması gerekir.

·      Çift anadal programından iki yarıyıl üst üste ders almayan öğrencinin ikinci anadal diploma programından kaydı silinir. 

·      Öğrencinin çift anadal programından mezun olabilmesi için genel not ortalamasının en az 100 üzerinden 70 (2,72) olması gerekir. Tüm çift anadal öğrenimi süresince öğrencinin genel not ortalaması bir defaya mahsus olmak üzere 100 üzerinden 65 (2,50)’e kadar düşebilir. Genel not ortalaması ikinci kez 100 üzerinden 65 (2,50)’in altına düşen öğrencinin ikinci anadal diploma programından kaydı silinir.

2014-2015 Eğtim – Öğretim yılında Çift Anadal ve Yandal müracaatı yapacak öğrencilerimiz için son başvuru tarihi 05 Eylül 2014 Cuma günüdür.

Çift Anadal Yapılabilecek Bölümler
2014-2015 Güz Y.Y. Çift Anadal Kontenjanları

Çift Anadal Programı Başvuru İşlemleri Eklenme Tarihi: :   11 Haziran 2014 Çarşamba

İGÜ, Irak’ta öne çıkan 4 üniversite ile ...

İstanbul Gelişim Üniversitesi ile Irak’ta bulunan Alnoor Üniversitesi, Nort...

Eklenme Tarihi: :   25 Nisan 2024 Perşembe

Dünya Sağlık Haftası’nda “Benim Sağlığım...

İstanbul Gelişim Üniversitesi’nde Dünya Sağlık Haftası vesilesiyle Rektör P...

Eklenme Tarihi: :   25 Nisan 2024 Perşembe


ABET AQAS AHPGS