İstanbul Gelişim Üniversitesi Bağımlılıklarla Mücadele Koordinatörlüğü, "Teknoloji Bağımlılığı" semineri kapsamında, Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Nermin Gündüz’ü öğrencilerle buluşturdu. Depresyon ve bağımlılıklar arasında ikili bir ilişki olduğunu belirten Doç. Dr. Gündüz, depresif duygu durumunun bağımlılığa, bağımlılıkların da depresyona sebep olabileceğinin altını çizdi.
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Bağımlılıklarla Mücadele Koordinatörlüğü, günümüzün en önemli sorunlarından biri olan bağımlılıklara farkındalık kazandırmak için “Teknoloji Bağımlılığı” semineri düzenledi. Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Nermin Gündüz’ün konuşmacı olarak katıldığı seminerin açılış konuşmasını İstanbul Gelişim Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nuri Kuruoğlu yaptı.
“BAĞIMLILIKLAR SADECE BİREYİ DEĞİL, BİREYİN İÇİNDE BULUNDUĞU TOPLUMU DA ETKİLİYOR”
Bağımlılıklarda tedavi ve rehabilite edici sağlık hizmetlerinin çok önemli olduğunun fakat sağlıkçılar olarak önceliğin koruyucu sağlık hizmetleri olduğunu vurgulayan Bağımlılıklarla Mücadele Birimi Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Nurten Elkin,
“Koruyucu önlemler kapsamında YÖK de ‘Bağımlılıklarla Mücadele Eylem Planı’ oluşturdu. Bu eylem planı doğrultusunda üniversitemizde de öğrencilerimizi bağımlılıklardan korumak, bağımlılıklarla ilgili bilgi ve farkındalıklarını artırmak amacıyla ‘Bağımlılıklarla Mücadele Koordinatörlüğü’nü kurduk. Bağımlılıklar bireylerde fiziksel, psikolojik, sosyal ve ekonomik anlamda olumsuzluklara neden olarak yaşam kalitelerini düşürüyor. Dolayısıyla bağımlılıklar, tek başına bireyleri değil bireylerin içinde bulunduğu toplumu da etkiliyor.” ifadelerinde bulundu.
“İNTERNET BAĞIMLILIĞI YÜZÜNDEN ÇOCUKLARDA OTİZMİN AYIRT EDİCİ TANISINDA ZORLANILIYOR”
Hayatın her anında aktif olarak kullandığımız internet ve teknolojik gelişmeler, günlük yaşamımızın her anında yer alıyor. Bununla birlikte beraberinde birçok olumsuzluğu da getiren bu gelişmeler, günümüzün en önemli sorunlarından biri haline gelen “teknoloji ve internet bağımlılığı”na sebep oldu. Bağımlılıkların çok boyutlu sağlık sorunlarına sebep olduğunu belirten Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Nermin Gündüz,
“Özellikle çocuk ve ergenlerde internet doğru ve dikkatli kullanılmadığında ve denetlenmediğinde, süre ve içerik olarak, çok fazla olumsuzluğa neden olabiliyor. Yalnızca çocuk ve ergenlerde değil, aile içinde yetişkinlerde de sosyal medya kullanımı birçok soruna yol açabiliyor. Aynı zamanda internet bağımlılığı yüzünden çocuklarda otizmin ayırt edici tanısında zorlanılıyor. Sanal ortamdaki kumar bağımlılığının da gün geçtikçe artan bir sorun olduğu ve bunların beraberinde intiharları da getirebileceği unutulmamalıdır.” şeklinde konuştu.
İstanbul Gelişim Üniversitesi’nde düzenlenen Kulüp Tanıtım Haftası, kampüsü...
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) akademisyenlerinden Doç. Dr. Anıl Niş...