İstanbul Gelişim Üniversitesi

Gelişim Haber

GastroANTEP’ten ödülle döndüler

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin Gaziantep Valiliği koordinasyonunda ve Gaziantep’i Geliştirme Vakfı’nın (GAGEV) işbirliğinde düzenlediği 2’nci Uluslararası Gaziantep Gastronomi Festivali’nde (GastroANTEP) genç şefler yeteneklerini sergiledi. 3 kişilik ekipten oluşan “Local Chef Üniversiteliler Yarışıyor” adlı yarışmada İstanbul Gelişim Üniversitesi’nden Aleyna Gümüş, Akın Kiraz ve Buğra Anıl Türker’den kurulu ekip Öğr. Görevlisi İbrahim Levent Demirçakmak danışmanlığında ikinciliği göğüsledi.

Gökmen Sözen’in organizasyonunda yer aldığı, GastroANTEP kapsamında düzenlenen yarışmalarda,  gerek profesyoneller gerekse amatör aşçılar, dereceye girmek için birbirleri ile yarıştı. Üniversitelerarası düzenlenen “Local Chef Üniversiteliler Yarışıyor” adlı yarışmada jüri, birbirinden farklı yemekler arasında en iyi yemeği seçme konusunda karar vermekte zorlandı. İstanbul Gelişim Üniversitesi’nin 2’ncilik ödülünü kazandığı yarışmada, öğrenciler aynı zamanda 7 bin 500 liralık para ödülünün de sahibi oldu.

Festival Park’a gelen binlerce ziyaretçi, 4 gün süren GastroANTEP’de gün boyu süren etkinliklere katıldı. Festivalin gündüz bölümünde kurulan Gaziantep Lezzetler Sokağı, El Sanatları ve Ahiler Sokağı, kurum ve halk stantları, çocuk animatörleriyle çocuk oyun alanları, fotoğraf çekim alanlarını dolaşan ziyaretçiler, Michelin yıldızlı şeflerin workshop programını da kaçırmadı. Festivalin akşam bölümü ise sevilen şarkıcıların konserleri ile devam etti.

Festivalde uzmanların sunumlarıyla düzenlenen panellerde, yöresel yemeklerin önemine dikkat çekilerek, Gaziantep yemeklerinin lezzetine ve insan sağlığına etkileri anlatıldı. Bu kapsamda festivalin son gününde, “Dilara Koçak’la Gelecek Gelenekte”, “Ömür Gedik’le Sinema ve Müzikte, Yemek ve Sofralar”, “Ender Saraç’la Gaziantep Yemekleri ve Şifa” konulu paneller ilgiyle takip edildi.

GastroANTEP’ten ödülle döndüler Eklenme Tarihi: :   19 Eylül 2019 Perşembe

15 Nisan Dünya Sanat Günü Uluslararası Ç...

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF),Grafik T...

Eklenme Tarihi: :   19 Nisan 2024 Cuma

Psikolojik desteğe erişemeyenler dikkat!...

Yapay zekâ (AI), eğitimden sağlık hizmetlerine kadar birçok sektörde hızla ...

Eklenme Tarihi: :   19 Nisan 2024 Cuma


ABET AQAS AHPGS