İstanbul Gelişim Üniversitesi

Gelişim Haber

GELİŞİM DİYETTE 2015 SEMPOZYUMU

GELİŞİM DİYETTE 2015 SEMPOZYUMU

Sağlık Bilimleri Yüksekokulu Beslenme ve Diyetetik Bölümü tarafından düzenlenen GELİŞİM DİYETTE 2015 Sempozyumu 8 Mayıs 2015 tarihinde Cuma günü 10:00-17:00 saatleri arasında gerçekleştirildi.

 

Sempozyuma, Yüksekokulumuzun Beslenme ve Diyetetik Bölümü öğretim üyeleri olan Prof. Dr. Mustafa NİZAMLIOĞLU, Yrd. Doç. Dr. Abdullah Yüksel BARUT, Yrd. Doç. Dr. Halime Pulat DEMİR, Yrd. Doç. Dr. S. Arda ÖZTÜRKCAN, Öğr. Gör. Ayşe Huri ÖZKARABULUT, Öğr. Gör. Cemile İDİZ, Arş. Gör. Hande Nur ONUR, İGUDYT Başkanı Elif Nur BAYKOTAN katıldılar.

 

Açılış Konuşmasını İGUDYT Başkanı Elif Nur BAYKOTAN ve Sağlık Bilimleri Yüksekokul Müdür Yrd. Doç. Dr. A. Yüksel BARUT yaptı. Beslenme ve Diyetetik Bölümü 1. Sınıf öğrencilerinden olan Buse ARTUT keman ile, Tuğçe ŞENGÜL çello ile hoş bir dinleti yaptılar.

 

Beslenme ve Diyetetik Bölüm Başkanı Mustafa NİZAMLIOĞLU, Yrd. Doç. Dr. Halime Pulat DEMİR  ve Öğr. Gör. Ayşe Huri ÖZKARABULUT’ un oturum başkanlıklarını yaptığı Gelişim Diyette 2015 Sempzoyumu’ nda, Böbrek hastalıklarında beslenme, Modernleşme ve beslenme kültürü, Enine boyuna GDO, Diyetisyenin dünü bugünü yarını, Tip I Diyabetli Çocuğa yaklaşım ve Ketojenik diyetler konuları, Prof. Dr. Mustafa TAYAR, Prof. Dr. Özge ÖZGEN ARUN, Yrd. Doç. Dr. Birsen DEMİREL, Uzm. Dyt. Nesrin ERİŞ, Uzm. Dyt. Neslihan KOYUNOĞLU BİNGÖL,  Dyt. Merih YILMAZ, Dyt. Sabiha KESKİN ve Dyt. Ceren BATMAZ SARI tarafından tartışıldı. Ayrıca Diyetisyenler için önemli bir uygulama olan BEBIS tanıtımı dağıtıcı firma tarafından gerçekleştirildi.

 

Ayşe Huri ÖZKARABULUT’ un 3. Sınıf öğrencileri ile birlikte hazırladığı TARÇIN dergisi tüm katılımcılara dağıtıldı. Ayrıca dergiye konu olan 3 bilimsel çalışma poster sunumu olarak tüm öğrencilere sunuldu.

 

Kapanış konuşmasını Sağlık Bilimleri Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. S. Arda ÖZTÜRKCAN yaptı. Tüm katılımcılara Plaket ve Teşekkür Belgesi verildi. Ayrıca hem İstanbul Gelişim Üniversitesi hem de diğer üniversitelerden oldukça yoğun talep gören bilgi şölenine katılan tüm öğrencilere de Katılım Belgesi verildi.

 

 

GELİŞİM DİYETTE 2015 SEMPOZYUMU Eklenme Tarihi: :   18 Mayıs 2015 Pazartesi

İGÜ, Irak’ta öne çıkan 4 üniversite ile ...

İstanbul Gelişim Üniversitesi ile Irak’ta bulunan Alnoor Üniversitesi, Nort...

Eklenme Tarihi: :   25 Nisan 2024 Perşembe

Dünya Sağlık Haftası’nda “Benim Sağlığım...

İstanbul Gelişim Üniversitesi’nde Dünya Sağlık Haftası vesilesiyle Rektör P...

Eklenme Tarihi: :   25 Nisan 2024 Perşembe


ABET AQAS AHPGS