İstanbul Gelişim Üniversitesi

Gelişim Haber

Güzel Sanatlar Fakültesi İç Mimarlık Öğrencileri ile İspanya Turu

Güzel Sanatlar Fakültesi İç Mimarlık Öğrencileri ile İspanya Turu

16-23 Şubat 2015 tarihler arasında gerçekleşen ve 8 gün süren İspanya Turu Gelişim Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi İç Mimarlık öğrencileri katılımıyla gerçekleşti. Turda Barcelona ve Madrid'in en önemli tarihi ve görsel yapıları gezilerek incelendi. İç Mimarlık bölüm başkanı Zerrin Funda Ürük ,Öğretim görevlisi Yeter Çan Domruk ,Öğretim görevlisi Yağız Yakın, Araştırma görevlisi Eda Kınağ bu turda öğrencileriyle birlikte inceleme ve araştırmalarda bulundu. Barcelona'da ünlü mimar Gaudi'nin eserleri La Sagrada Familia Katedrali, Casa Battlo, Casa Mila dışında Endülüs Arenası, Kristof  Kolomb Heykeli, Kale Semti, Kraliyet Sarayı, Barcelona Limanı, İspanya ve Catalunya Meydanı, La Rambla Caddesi, Montjuic Tepesi, İspanyol Köyü gezildi. Girona şehrine gezi düzenlendi..Figueras'ta bulunan dünyadaki en ünlü ressamlardan olan Salvadore Dali'nin eserlerinin bulunduğu müze gezilerek fotoğrafları çekildi. Barcelona'da 4 gün kaldıktan sonra Madrid'e transfer gerçekleşti.


Madrid'de Kraliyet Sarayı Cervantes Anıtı ,Puerta  Del Sol alanı,Alcala Kapısı,Cibeles Çeşmesi gezildi.Prado müzesinde dünyanın en önemli ressamlarının etkileyici tabloları incelendi.Madrid'in en güzel şehirlerinden olan Toledo'ya gezi düzenlendi ve bütün gün burada gezilerek fotoğraflar çekildi.Şövalyeler döneminin en önemli ekipmanları olan çelik zırh,kalkan ve kılıçların imal edildiği Toledo'dan güzel hediyelik eşyalarda alınarak güzel vakit geçirdiler.
Akşam İspanya kültürünün en önemli sanat dallarından biri olan Flamenco Dans gecesine gidilerek görsel bir şölen izlendi.

Güzel Sanatlar Fakültesi İç Mimarlık Öğrencileri ile İspanya Turu Eklenme Tarihi: :   10 Mart 2015 Salı

Uzmanı açıkladı: Doğru kitapları okumak ...

Dünya çapında 300 milyondan fazla insanı etkileyen ve her yıl yaklaşık bir ...

Eklenme Tarihi: :   22 Nisan 2024 Pazartesi

15 Nisan Dünya Sanat Günü Uluslararası Ç...

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF),Grafik T...

Eklenme Tarihi: :   19 Nisan 2024 Cuma


ABET AQAS AHPGS