İstanbul Gelişim Üniversitesi

Gelişim Haber

Halkla İlişkiler Nedir?

“Üniversiteler bölümlerini bu biçimde anlattıkları takdirde öğrenciler, tercih ettiği bölümlerde mutlu bir şekilde hayata adım atabilecekler”

İstanbul Gelişim Üniversitesi tarafından mesleki farkındalık yaratmayı amaçlayan “Halkla İlişkiler  Nedir?” isimli proje hayata geçirildi. Projenin ilk semineri, Ekrem Cevahir Anadolu İmam Hatip Lisesi son sınıf öğrencilerine 21/05/2014 tarihinde İstanbul Gelişim Üniversitesi Halka İlişkiler Program Başkanı Öğr. Gör. Emel Tozlu ve öğrencileri Tuğçe Küçükhüseyin, Merve Navruz, Sümeyye Masat, Yusuf Çalışkan tarafından verildi.

Gerçekleştirelen  projedeki temel misyon, lise son sınıf öğrencilerine mesleki bağlamda sağlıklı tercihler yapmaya yönlendirmek ve aynı zamanda halkla ilişkiler mesleğinin ne olduğunu, mezun olma durumunda hangi alanlarda ve ne konumda çalışabileceklerini anlatmaya yönelik olmuştur. Projedeki en önemli özelliklerden biri ise okullara yapılan sunumların İstanbul Gelişim Meslek Yüksek Okulu, Halkla İlişkiler Programı son sınıf öğrencileri tarafından eğitimini aldıkları meslekleri anlatmaları olmuştur. Bu sayede bu bölümü tercih edecek öğrenciler ile mezun durumunda olan öğrenciler bilgi alışverişinde bulunma şansı elde etmişlerdir. Proje kapsamında Ekrem Cevahir Anadolu İmam Hatip Lisesi, Müdürü Şeref Çetintürk, gerçekleştirilen projenin lise son sınıf öğrencileri için çok büyük katkısı olduğunu, üniversitelerin her meslek grubundan bölümlerini bu biçimde anlattıkları takdirde öğrencilerin tercih ettiği bölümlerde mutlu bir şekilde hayata adım atabilecklerinin altını çizerek memnuniyetini dile getirmiştir.

Halkla İlişkiler Nedir? Eklenme Tarihi: :   26 Mayıs 2014 Pazartesi

İGÜ ADSUAM ve SGK arasında protokol imza...

İstanbul Gelişim Üniversitesi Ağız ve Diş Sağlığı Uygulama ve Araştırma Mer...

Eklenme Tarihi: :   19 Mart 2024 Salı

İGÜ-TTO tarafından TÜBİTAK MAM'a ziyaret...

İstanbul Gelişim Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi (İGÜ-TTO) tarafından...

Eklenme Tarihi: :   18 Mart 2024 Pazartesi


ABET AQAS AHPGS