İstanbul Gelişim Üniversitesi

Gelişim Haber

İGÜ Havacılık Kulübü Airshow İstanbul etkinliğine katıldı

İstanbul Gelişim Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı (SKS) Havacılık Kulübü’nün düzenlemiş olduğu “Airex - Havacılık ve Uzay Teknolojileri Etkinlikleri” kapsamında Havacılık Kulübü öğrencilerinin katılımıyla bir gezi gerçekleştirildi.

Çeşitli atölyelerin yapıldığı ve konuşmacıların yer aldığı Airshow İstanbul’da, Havacılık Kulübü öğrencileri sektörün deneyimli isimleriyle tanışmalarının yanı sıra fuarda yer alan birçok jet, uçak ve helikopteri gezerek tüm araçların parçalarını inceleme fırsatına sahip oldu.

Airex - Havacılık ve Uzay Teknolojileri, havacılık endüstrisinin sivil yönüne odaklanarak, Avrasya pazarında ortaya çıkan fırsatlara hizmet etmekte amacıyla tasarlanan bir işletme platformudur. Dr. Öğretim Üyesi Adnan Duygun’un danışmanlığında gerçekleştirilen etkinlikte öğrenciler, derslerinde işlenen teorik ve pratik bilgilerin uygulamada nasıl gerçekleştiğini görme ve inceleme şansını yakaladılar. Bu doğrultuda alanda yer alan birçok standı ziyaret eden öğrenciler hem staj imkânı için görüşmeler gerçekleştirdi hem de sektörle ilgili bilgileri sektör uzmanlarından dinledi.

“SHGM TARAFINDAN TANINAN OKUL STATÜSÜNDEYİZ”

Etkinliğin temel amacının öğrencilerin bilgi, görgü ve becerilerini arttırmak olduğunu vurgulayan Dr. Öğretim Üyesi Adnan Duygun, “Bu tarz etkinliklerde öğrencilerin konunun uzmanları ile temasa geçmesi çok önemli. Biz, sadece Havacılık Kulübü öğrencileri için değil, tüm havacılık bölümlerinde eğitim gören öğrencilerimiz için bu tarz etkinlikler düzenliyoruz. Öğrenciler, sektörün önemli isimlerinden Sefa İnan ile görüşme şansını yakaladı, çeşitli uçak simülasyonlarını deneme fırsatı buldu ve staj imkânları için temaslar kurdu” ifadelerini kullandı.

Havacılık sektörüne ve havacılığa verdikleri öneme değinen İGÜ Mütevelli Heyeti Başkanı Abdulkadir Gayretli, “Şu anda Türkiye’de sayılı tanınan okul statüsünde yer alan yükseköğretim kurumlarından birisiyiz. Havacılık bölümlerimiz için birçok yatırım yaparak sektöre kalifiye eleman yetiştirmek için elimizden gelenin en iyisini yapmaya gayret ediyoruz. Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından tanınan okul statüsündeyiz. Öğrencilerimizi bu tarz etkinlikler düzenlemesi için her zaman teşvik ediyoruz” şeklinde konuştu.
 

İGÜ Havacılık Kulübü Airshow İstanbul etkinliğine katıldı Eklenme Tarihi: :   11 Ekim 2018 Perşembe

İGÜ-TTO tarafından TÜBİTAK MAM'a ziyaret...

İstanbul Gelişim Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi (İGÜ-TTO) tarafından...

Eklenme Tarihi: :   18 Mart 2024 Pazartesi

Noakhali Bilim ve Teknoloji Üniversitesi...

Bangladeş Noakhali Bilim ve Teknoloji Üniversitesi ve İstanbul Gelişim Üniv...

Eklenme Tarihi: :   14 Mart 2024 Perşembe


ABET AQAS AHPGS