İstanbul Gelişim Üniversitesi

Gelişim Haber

İGÜ öğrencileri Prof. Dr. İsmail Hakkı Aydın’la buluştu

İstanbul Gelişim Üniversitesi düzenlediği “Beynin Esrarlı Kıyılarında Bir Söyleşi” etkinliği kapsamında Prof. Dr. İsmail Hakkı Aydın’ı ağırladı. Birçok alanda çalışması bulunan Aydın, beyin, zekâ ve çalışmanın dünya ve gelecek için önemine vurgu yaptı.

Sanat, müzik ve felsefe alanında birçok çalışması bulunan Prof. Dr. İsmail Hakkı Aydın, beynin neden yorulmayacağı, beyni neden çalıştırmalıyız ve nasıl çalıştırmalıyız gibi sorulara cevap verdiği etkinlikte, beyin hücresinin bugüne kadar keşfedilmiş ve kanıtlanmış bilimsel özelliklerini ve merak uyandıran özellikleri üzerinde durdu.

Halk arasında çok yaygın olarak bilinen “çok bilgi yüklendiğinde beyin yorulur” ifadesine de açıklık getiren Prof. Dr. İsmail Hakkı Aydın şöyle konuştu: “Beyin bilgi yükledikçe açılıyor ve gelişiyor. Beyin bu depolamayı yaparken de sınır ve alan tanımaz. Bir kişi aynı anda birden fazla lisan öğrenebilir ve konuşabilir, ya da bir kişi birden fazla ve çok ayrı alanlarda başarılı olabilir. Örneğin; bir kişi aynı anda dünyanın en iyi hukukçusu, en iyi mühendisi en iyi sanatçısı olabilir. Kişi kendini sınırlandırmak zorunda değildir çünkü beyin de tüm bu bilgilere yer vardır.”

Öğrencilerle interaktif olarak gerçekleşen etkinlik sonunda Prof. Dr. İsmail Hakkı Aydın’a, Sağlık Bilimleri Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi A. Yüksel Barut tarafından üniversite adına teşekkür plaketi takdim edildi.

İGÜ öğrencileri Prof. Dr. İsmail Hakkı Aydın’la buluştu Eklenme Tarihi: :   11 Aralık 2018 Salı

İGÜ ADSUAM ve SGK arasında protokol imza...

İstanbul Gelişim Üniversitesi Ağız ve Diş Sağlığı Uygulama ve Araştırma Mer...

Eklenme Tarihi: :   19 Mart 2024 Salı

İGÜ-TTO tarafından TÜBİTAK MAM'a ziyaret...

İstanbul Gelişim Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi (İGÜ-TTO) tarafından...

Eklenme Tarihi: :   18 Mart 2024 Pazartesi


ABET AQAS AHPGS