İstanbul Gelişim Üniversitesi

Gelişim Haber

İGÜ’de Dünya İnsan Hakları Günü kapsamında panel düzenlendi

İstanbul Gelişim Üniversitesi Sağlık Bilimleri Yüksekokulu Sosyal Hizmet Bölümü, Dünya İnsan Hakları Günü'nde, “İnsan Haklarına Bütüncül Bakış” konulu bir panel düzenledi. İstanbul Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı İl Müdür Yardımcısı Ali Fuat Karaman, Beşiktaş Belediyesi Sosyal Hizmet Uzmanı Mehmet Ali Şahin, İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Sağlık Bilimleri Fakültesi Sosyal Hizmet Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Taner Artan ve Bakırköy Ruh Sağlığı ve Sinir Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi Sosyal Hizmet Uzmanı Fatih Kılıçarslan, panelde konuşmacı olarak yer aldı.

İGÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Konferans Salonunda gerçekleşen ve moderatörlüğünü Öğretim Görevlisi Betül Çolak’ın üstlendiği panelin ilk oturumunda "İnsan Hakları ve Sosyal Hizmet" ile "Çocuk Hakları ve Sosyal Hizmet" başlıkları üzerinde duruldu.

İnsan hakları kavramının ortaya çıkış süreci ve insan haklarının uluslararası mevzuattaki yeri hakkında açıklamalarda bulunan Beşiktaş Belediyesi Sosyal Hizmet Uzmanı Mehmet Ali Şahin, ulusal düzeyde insan haklarına dair ülkemizdeki durumu, hak ihlallerinin önlenmesini ve bu noktada yürütülebilecek çalışmalara değindi.

Ülkemizde çocuk haklarının durumu ve hak ihlali sonucu yaşanan sorunlar üzerine gerçekleştirdiği konuşmasında çocuğun ihmal ve istismarı adına uygulanan ulusal düzeydeki politikalar hakkında bilgi veren İstanbul Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı İl Müdür Yardımcısı Ali Fuat Karaman, hâlihazırda uygulanmakta olan hizmet modelleri ve bu modellerin yasal dayanağına dair paylaşımlarda bulundu.

"Yaşlı Hakları ve Sosyal Hizmet" ile "Hasta Hakları ve Sosyal Hizmet" başlıklarında devam eden panelin ikinci oturumunda, yaşlı hakları ve yaşlı istismarı kavramının ortaya çıkış süreci, yaşlıların günlük hayatta karşılaşmış oldukları sorunlar ve çözüm önerileri ile hakkında konuşan Dr. Öğr. Üyesi Taner Artan, artan yaşlılık oranlarına yönelik uluslararası ve ulusal düzeyde geliştirilen stratejiler ile ilgili ilgili bilgi verdi.

Hasta Hakları ve Sosyal Hizmet alanında konuşan Fatih Kılıçarslan, Sosyal hizmet mesleğinin hastanelerde ortaya çıkış süreci, hasta hakları kavramının ortaya çıkışı, ulusal düzeyde ülkemizde hasta hakları biriminde gerçekleştirilen sosyal hizmet uygulamaları ile ilgili panelde söz alan Fatih Kılıçarslan, uygulanmakta olan hizmet modellerinin işlevselliğinin artırılabilmesi adına üretilebilecek çözümlere değindi.

Herkesin katılımına açık olarak gerçekleştirilen panelin sonunda İstanbul Gelişim Üniversitesi Sağlık Bilimleri Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi A. Yüksel Barut ve Sosyal Hizmet Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Derya Kavgaoğlu tarafından tüm konuşmacılara plaket takdim edildi.

İGÜ’de Dünya İnsan Hakları Günü kapsamında panel düzenlendi Eklenme Tarihi: :   11 Aralık 2018 Salı

15 Nisan Dünya Sanat Günü Uluslararası Ç...

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF),Grafik T...

Eklenme Tarihi: :   19 Nisan 2024 Cuma

Psikolojik desteğe erişemeyenler dikkat!...

Yapay zekâ (AI), eğitimden sağlık hizmetlerine kadar birçok sektörde hızla ...

Eklenme Tarihi: :   19 Nisan 2024 Cuma


ABET AQAS AHPGS