İstanbul Gelişim Üniversitesi

Gelişim Haber

İGÜ’lü Araştırmacının, Netflix’e içerik öneri sistemi oluşturduğu makalesi yayımlandı

İstanbul Gelişim Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi Uygulama ve Araştırma Merkezi ekibinden Ali Çetinkaya’nın ‘’Netflix verileri üzerinde TF-IDF algoritması ve Kosinüs benzerliği ile bir İçerik Öneri Sistemi Uygulaması’’ adlı makalesi, Bilişim Teknolojileri Online Dergisi’nde yayımlandı.

Netflix kullanıcı verileri üzerinde yapılan çalışmada, kullanıcıların yaptığı kişisel tercihlere göre aratılan, izlenilen ya da beğenilen içeriklere göre yüksek doğruluk oranı ile yeni içerikler önerebilen bir içerik öneri sistemi uygulaması geliştirilmesi hedefleniyor. Araştırmada Çetinkaya’ya Özlem Gelemet ve Hakan Aydın’da eşlik ediyor.

8807 VERİYİ İÇEREN, ‘’NETFLİX MOVİE AND TİTLES’’ ADLI VERİ SETİ KULLANILDI

35’in üzerinden hem Türkçe hem de diğer dillerde yayımlanan filmler ve diziler üzerinde yapılan deneylerle ortaya çıkarılan çalışmada kullanılan yöntemler sayesinde, deneylerde %80-99 arasında başarı oranı elde edildi. Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Ali Çetinkaya, kullanılan veri setindeki örnek sayılarını güncel verilerle daha da zenginleştirmeyi ve böylelikle uygulamayı daha da geliştirmeyi planladıklarını belirtti. Uygulamanın gelecek çalışmalarında mevcut özelliklere ek olarak kullanıcı yorumları ve oylamalarını da çalışmalara eklenmesi düşünülüyor.

Netflix verileri üzerinde TF-IDF algoritması ve Kosinüs benzerliği ile bir İçerik Öneri Sistemi Uygulaması makalesine buradan ulaşabilirsiniz.
 

İGÜ’lü Araştırmacının, Netflix’e içerik öneri sistemi oluşturduğu makalesi yayımlandı Eklenme Tarihi: :   18 Mart 2022 Cuma

İGÜ, Irak’ta öne çıkan 4 üniversite ile ...

İstanbul Gelişim Üniversitesi ile Irak’ta bulunan Alnoor Üniversitesi, Nort...

Eklenme Tarihi: :   25 Nisan 2024 Perşembe

Dünya Sağlık Haftası’nda “Benim Sağlığım...

İstanbul Gelişim Üniversitesi’nde Dünya Sağlık Haftası vesilesiyle Rektör P...

Eklenme Tarihi: :   25 Nisan 2024 Perşembe


ABET AQAS AHPGS