İstanbul Gelişim Üniversitesi

Gelişim Haber

İGÜ’lü haltercilerin "Türkiye Şampiyonluğu" başarısı

İstanbul Gelişim Üniversitesi Gelişim Meslek Yüksekokulu öğrencisi Milli Halterci Duygu Alıcı, Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu öğrencilerinden Burcu Alıcı ve Şeyma Çil katıldıkları “U23 Türkiye Sadık Dirim Halter Şampiyonası”nda başarılarına bir yenisini daha ekledi. Duygu Alıcı Türkiye Şampiyonu, Burcu Alıcı 4 Türkiye rekoru kırarken, Şeyma Çil ise Türkiye 2’nciliği elde etti.

25-29 Ocak 2023 tarihleri arasında Tokat’ta düzenlenen “Sadık Dirim Gençlik ve U23 Türkiye Halter Şampiyonası”nda yarışan İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Gelişim Meslek Yüksekokulu (İGMYO) öğrencisi Duygu Alıcı 49 kg kategorisinde Türkiye Şampiyonluğu, Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO) öğrencilerinden Burcu Alıcı 55 kg kategorisinde 4 Türkiye rekoru kırarak Türkiye Şampiyonluğu kazanırken, 87 kiloda yarışan Şeyma Çil ise Türkiye 2’ncisi oldu.

350 Sporcu arasında birinci oldular

İstanbul Gelişim Üniversitesi bilim ve sanat alanlarında olduğu gibi spor dallarında da başarılarına devam ediyor. “Şampiyonlar İGÜ’den çıkar!” mottosu ile her zaman öğrencilerini destekleyen İGÜ’nün başarılarına “U23 Türkiye Sadık Dirim Halter Şampiyonası” ile bir yenisi daha eklendi.

Türkiye Halter Federasyonu tarafından Tokat’ta düzenlenen “Sadık Dirim Türkiye U23 Halter Şampiyonası” kazananları belli oldu. 4 gün süren halter yarışlarında, İstanbul Gelişim Üniversitesi Spor Yönetimi Programı öğrencilerinden Duygu Alıcı, Spor Yöneticiliği Bölümü’nden Burcu Alıcı ve Antrenörlük Eğitimi Bölümü’nden Şeyma Çil 350 sporcu arasında büyük başarı elde ettiler. 49 kg, 55 kg ve 87 kg kategorilerinde yarışan öğrenciler İGÜ’ye madalyaları ile döndüler.










İGÜ’lü haltercilerin "Türkiye Şampiyonluğu" başarısı Eklenme Tarihi: :   30 Ocak 2023 Pazartesi

Uzmanı açıkladı: Doğru kitapları okumak ...

Dünya çapında 300 milyondan fazla insanı etkileyen ve her yıl yaklaşık bir ...

Eklenme Tarihi: :   22 Nisan 2024 Pazartesi

15 Nisan Dünya Sanat Günü Uluslararası Ç...

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF),Grafik T...

Eklenme Tarihi: :   19 Nisan 2024 Cuma


ABET AQAS AHPGS