İstanbul Gelişim Üniversitesi ve Türk Psikoloji Öğrencileri Çalışma Grubu iş birliği ile hayata geçirilen sosyal sorumluluk projesi “Sosyal Mentor”un ilk etabı gerçekleşti. Depremden etkilenen, üniversiteye hazırlanan öğrencilerin yalnız hissetmemeleri; bu süreçte eşlik edecek bir mentor ile hareket ederek psikolojik, sosyal ve akademik gelişimlerinin desteklenmesinin amaçlandığı projede mentor olmak isteyen gönüllü öğrenciler, duayen isimlerden eğitim aldı.
Türkiye’yi derinden sarsan deprem felaketi sonrası depremden etkilenen, üniversiteye hazırlanan öğrencilerin psikolojik, sosyal ve akademik gelişimlerini desteklemek amacıyla İstanbul Gelişim Üniversitesi ve TPÖÇG iş birliği ile hayata geçirilen sosyal sorumluluk projesi “Sosyal Mentor”un ilk etabı gerçekleştirildi. 77 farklı üniversiteden, 60 bölümden seçilen 243 öğrenci iki hafta boyunca toplamda 26 oturumdan oluşan program kapsamında, alanının duayen isimlerinden ücretsiz eğitim aldılar.
Gönüllü mentor öğrenciler, alanının duayen isimlerinden eğitimler aldılar
“Sosyal Mentor” sosyal sorumluluk projesi kapsamında; depremden etkilenen, üniversiteye hazırlanan öğrencilere bu süreçte eşlik edecek bir mentor ile psikolojik, sosyal ve akademik gelişimlerinin desteklenmesi sağlanacak. İl Milli Eğitim Müdürlükleri paydaşlığında yönlendirilen, üniversiteye hazırlanma sürecinde olan öğrenciler hedefledikleri bölümde öğrenim gören öğrencilerden mentorluk alacak. 13-25 Mart tarihleri arasında ilk oturumu gerçekleştirilen “Sosyal Mentor” sosyal sorumluluk projesinin ilk etabında, gönüllü mentor öğrenciler alanının duayen isimlerinden 26 oturumdan oluşan, farklı konu ve konseptlerde eğitim aldılar. Gönüllü mentor öğrencilerin aldıkları bazı eğitimler ise şöyle:
Toplum Gönüllüleri Vakfı Kurucusu İbrahim Betil’den “Liderlik”, Araştırmacı Prof. Dr. Sinan Canan’dan “Anlam Oluşturmak”, Oyuncu Ercan Kesal’dan “Çok İstersen Mutlaka Olur Guzum!”, Eğitimci-Yazar Dr. Bahar Eriş’ten “Eleştirel Düşünme”, Yazar Canten Kaya’dan “Etkili İnsan Olmak” Gri Koç’tan “Koçluk Üzerine Dikkat Edilmesi Gerekenler”, Türk Psikoloji Öğrencileri Çalışma Grubu’ndan “Stratejik Hedef Belirleme”, “Sürdürülebilir Motivasyon” ve “Öğrenmeyi Öğrenme” gibi eğitimler aldılar.
Projenin bir sonraki etabında; üniversiteye hazırlık sürecinde olan öğrenciler ile gönüllü mentor öğrenciler ile bir araya gelerek YKS sınavına kadar 10 hafta boyunca bireysel görüşmeler gerçekleştirecekler.
İstanbul Gelişim Üniversitesi’nde düzenlenen Kulüp Tanıtım Haftası, kampüsü...
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) akademisyenlerinden Doç. Dr. Anıl Niş...