Kırsal kesimde yaşayan ve engelli olan bireylerin mentorluk ve liderlik yoluyla, sosyal hayata entegre edilmesini amaçlayan EU-RUDISNET projesi, çevrim içi platform üzerinden gerçekleştirilecek. İspanya, İtalya, Almanya, Slovenya, Litvanya’nın da ortak olduğu projeyi Türkiye’den İstanbul Gelişim Üniversitesi temsil edecek.
Tüm dünyayı etkisi altına alan Kovid-19 salgınıyla ilgili alınan önlemler, engelleri bireyleri zorlaşan hayat şartları karşısında savunmasız bıraktı. Engelli bireylerin sorunları ve buna karşı çözüm arayışı için kollar sıvandı. İspanya tarafından koordine edilen “EU-RUDISNET” isimli çevrim içi eğitim platformu projesi, engelli bireylerin sosyal dışlanmasına karşı somut bir çözüm sunuyor.
EU-RUDISNET PROJESİ BÜYÜK İLGİ UYANDIRDI
Avrupa Birliği'nin Erasmus+ programı tarafından finanse edilen EU-RUDISNET, kırsal bölgede yaşayan engelli bireylerin haklarını daha iyi öğrenmesi, yaşam koşullarının iyileştirilmesi ve engelli bireylerde liderlik özelliğinin geliştirilmesini amaçlıyor. İstanbul Gelişim Üniversitesi’nin de paydaşı olduğu projede: Almanya, İtalya, Litvanya, Slovenya ve İspanya’dan COCEMFE Sevilla, The Ländliche Erwachsenenbildung Thüringen eV, Consorzio SGS, Baltic Education Technology Institute ve OZARA d.o.o. gibi kurumlar yer alıyor.
Projenin Türkiye temsilcisi olarak görev yapan İstanbul Gelişim Üniversitesi’nden Araştırma Destek Birimi Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Melike Çetin ve Araştırmacı Öğr. Gör. Esat Daşdemir, Türkiye özelinde projeye yerel yönetim ve belediyeler tarafından yoğun ilgi gösterildiğini belirtti.
Türkçe dil desteği bulunan ve hala gelişme aşamasında olan eğitim platformuna “eurudisnet.eu” adresinden ulaşılabilir.
Mühendislik fakültelerini değerlendiren, kâr amacı gütmeyen ve bağımsız bir...
İstanbul Gelişim Üniversitesi, Halkla İlişkiler ve Tanıtım Müdürlüğü ve Güz...