İstanbul Gelişim Üniversitesi

Gelişim Haber

Nick Hobbs: “Sürdürülebilirlik artık sadece idealistlerin ve vizyonerlerin hayalleri değil”

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) İngiliz Dili ve Edebiyatı Öğrenci Kulübü'nün düzenlediği "İstanbul'un Kırsal Bölgesini Yeniden Düşünmek" başlıklı çevrimiçi bir konferansta Hiking İstanbul Projesi'nden Nick Hobbs öğrencilerle buluştu. “Sürdürülebilirlik artık sadece idealistlerin ve vizyonerlerin hayalleri değil” diye konuşan Hobbs, İstanbul kırsalındaki popüler yürüyüş turlarından, uluslararası müzik sektöründeki uzun kariyerine kadar uzanan deneyimlerini öğrencilerle paylaştı.

METROPOL DIŞINDAKİ 60 YÜRÜYÜŞ ROTASI

İstanbul'un kıymetli kırsalına sürdürülebilir değerler vermeye odaklandıklarını ifade eden Hobbs, Hiking İstanbul'un nasıl başladığı ve 5.000'den fazla takipçisi olan çevrimiçi bir topluluğa nasıl dönüştüğü ve metropol dışındaki yaklaşık 60 yürüyüş rotasını haritalayan basım sürecindeki kitabı hakkında ayrıntılar verdi.

“Sürdürülebilirlik artık sadece idealistlerin ve vizyonerlerin hayalleri değil” diye konuşan Hobbs, “Ya sürdürülebilir ekonomiyi derhal uygulamaya koyarız ya da bizi bilimkurgunun daha karanlık vizyonlarına sürükleyecek korkunç, büyük ölçüde geri dönüşü olmayan sonuçlarla gezegenin bağlı olduğumuz ve sevdiğimiz biyosferinin bozulmasını hızlandırırız” ifadelerini kullandı.

Hobbs konuşmasını şöyle sonlandırdı:

“Güzel, tarihi ve habitat açısından zengin yerlerin korunması ve muhafaza edilmesi için ek bir nedene ihtiyaç duyulmaması gerek. Olmayan yerler, hayal gücü, biraz çaba ve mütevazı bir harcama ile doğal ve sosyal varlıklara, birbirimize ve geleceklere güvendiğimiz ortak servete dönüştürülebilir.”

Nick Hobbs: “Sürdürülebilirlik artık sadece idealistlerin ve vizyonerlerin hayalleri değil” Eklenme Tarihi: :   1 Aralık 2020 Salı

Uzmanı açıkladı: Doğru kitapları okumak ...

Dünya çapında 300 milyondan fazla insanı etkileyen ve her yıl yaklaşık bir ...

Eklenme Tarihi: :   22 Nisan 2024 Pazartesi

15 Nisan Dünya Sanat Günü Uluslararası Ç...

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF),Grafik T...

Eklenme Tarihi: :   19 Nisan 2024 Cuma


ABET AQAS AHPGS