İstanbul Gelişim Üniversitesi

Gelişim Haber

Prof. Dr. Başbuğ ‘Türk Hukukunda Sendikal Haklar’ sempozyumuna katıldı

Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Hukuk Fakültesi ve Türk-İş (Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu ortaklığında gerçekleştirilen ‘Türk Hukukunda Sendikal Haklar’ konulu sempozyumunda Prof. Dr. Aydın Başbuğ da bir tebliğ ile yer aldı.

Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Hukuk Fakültesi ile Türk-İş (Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu ortaklığında ‘Türk Hukukunda Sendikal Haklar’ konulu sempozyum düzenlendi. Sempozyuma katılan İGÜ İktisadi İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Aydın Başbuğ da bir tebliğ sundu.

Sempozyuma, Çalışma Genel Müdürü Nurcan ÖNDER, Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin DOĞAN, Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Rektör Yardımcısı Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fatih UŞAN, Yargıtay 9’uncu Hukuk Dairesi Başkanı Mehmet ÇAMUR, Yargıtay 22’nci Hukuk Dairesi Başkanı Seracettin GÖKTAŞ, HSK 2’nci Daire Üyesi Prof. Dr. Ali Cengiz KÖSEOĞLU, İGÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Aydın BAŞBUĞ, Selçuk Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Haluk Hadi SÜMER, Marmara Üniversitesi Öğretim Üyesi Prod. Dr. Talat CANBOLAT, Marmara Üniversitesi Doç. Dr. Ercüment ÖZKARACA, TÜRK-İŞ Yönetim Kurulu Üyeleri, TÜRK-İŞ Başkanlar Kurulu Üyeleri ve çok sayıda akademisyenler ve hukukçular katıldı.

“DEĞİŞİKLİKLERE RAĞMEN SENDİKALAŞMA ORANINDA BİR DEĞİŞİKLİK YOK”

Başbuğ ise tebliğinde, sendikal özgürlüklerin korunması ve güvence altına alınması amacıyla önemli hukuki değişiklikler yapıldığını ancak bu değişikliklere rağmen sendikalaşma oranında bir değişiklik olmadığını, dolayısıyla asıl sorunun güvenceleri arttırmak olmadığı; bunun yanında toplu pazarlık hakkının korunması ve geliştirilmesi olduğunu söyledi.
Başbuğ ayrıca, kamu işyerlerinde sayıları bir milyonu geçen taşeron işçilerinin sendikal haklarını kullanamaz iken toplu iş sözleşmesi ile aradaki ücret artışlarının devlet tarafından karşılanmasının kabul edilmesi ile birlikte toplu iş sözleşmesi hakkının geliştirildiğini, bu sayede bir anda yüzbinlerce kişinin sendikalı olabildiğini kaydetti. Bu durumun sendikal hak ile toplu pazarlık hakkının iç içe olduğunu belirten Başbuğ, mevzuatımızda toplu pazarlık hakkını önleyici birçok düzenlemelerin bulunduğunu iddia ederek, yaptığı konuşmasında somut örnekler sundu.

Prof. Dr. Başbuğ ‘Türk Hukukunda Sendikal Haklar’ sempozyumuna katıldı Eklenme Tarihi: :   18 Ocak 2019 Cuma

Uzmanı açıkladı: Doğru kitapları okumak ...

Dünya çapında 300 milyondan fazla insanı etkileyen ve her yıl yaklaşık bir ...

Eklenme Tarihi: :   22 Nisan 2024 Pazartesi

15 Nisan Dünya Sanat Günü Uluslararası Ç...

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF),Grafik T...

Eklenme Tarihi: :   19 Nisan 2024 Cuma


ABET AQAS AHPGS