İstanbul Gelişim Üniversitesi

Gelişim Haber

Sürdürülebilirlik sanata yansıdı, öğrenciler eski dergi ve gazeteleri değerlendirdi

Öğrencileri keyifli, öğretici ve eğlenceli aktivitelerle buluşturan Gelişim Atölyeleri hız kesmeden devam ediyor. Sürdürülebilirliğe verdiği önemle ön plana çıkan İstanbul Gelişim Üniversitesi, bu hafta Gelişim Atölyeleri kapsamında düzenlediği etkinliklerden biri olan “Sürdürülebilir Kolaj Atölyesi” ile sürdürülebilirliği sanata taşıdı. Öğr. Gör. Şermin Tepe tarafından verilen eğitimlerde materyal kullanımı ve kompozisyon tasarlama gibi konular üzerinde duruldu.

“AMACIMIZ GERİ DÖNÜŞTÜRÜLEBİLİR MATERYALLERİ KULLANMAK”
Sanatsal açıdan birbirinden farklı eserlerin ortaya çıkmasına yardımcı olan kolaj çalışmaları, aynı zamanda en çok uygulanan tekniklerden de biri. İstanbul Gelişim Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğr. Gör. Şermin Tepe, dergi resimleri, fotoğraf, kumaş ve benzeri malzemelerden yapılan kolaj çalışmalarının ayrıca sürdürülebilirlik için de oldukça etkili olabileceğini belirtirken şu açıklamalarda bulundu:
“Gelişim Atölyeleri kapsamında düzenlemiş olduğumuz Sürdürülebilir Kolaj Atölyesi’nde geri dönüştürülebilir materyalleri kullandık. Bu sayede geri dönüştürülebilir materyalleri sanata yeniden kazandırdık. Atölyede öğrencilerimizle iki boyutlu yüzey üzerinde poster çalışması gerçekleştirdik. Çalışmamızı oluştururken gazete, dergi vb. gibi geri dönüştürülebilir materyalleri kullandık.” dedi.
ESTETİK BAKIŞ AÇISI KAZANDIRIYOR!
Günlük hayata yönelik olarak araştırma, keşfetme, el-göz koordinasyonu kurabilme becerisine yönelik proje geliştirmede özgün tasarımları ve sanatsal ürünlerini ortaya çıkarabilecek olan kolaj çalışmaları, sürdürülebilir ürünlerle yeni bir alan açtı. Kolaj çalışmalarının el becerileri ve yaratıcılığın gelişmesi üzerinde oldukça büyük bir etkisi olduğunu belirten Şermin Tepe, sürdürülebilirlik çalışmalarını her alanda olduğu gibi sanat alanında da uygulanabileceğinin altını çizdi. Tepe, “Kolaj çalışmaları kişinin farklı nesnelerle kendilerini ifade etme yöntemi sağlamasının yanında estetik bakış açısı da kazandırıyor. Bu nedenle günlük hayatta kullandığımız bir takım nesneleri, malzeme sınırı olmaksızın kolaj tekniğinde kullanılabilir.” İfadelerini kullandı.










Sürdürülebilirlik sanata yansıdı, öğrenciler eski dergi ve gazeteleri değerlendirdi Eklenme Tarihi: :   4 Kasım 2022 Cuma

Psikolojik desteğe erişemeyenler dikkat!...

Yapay zekâ (AI), eğitimden sağlık hizmetlerine kadar birçok sektörde hızla ...

Eklenme Tarihi: :   19 Nisan 2024 Cuma

Hasat Zamanı Kısa Film Festivali başvuru...

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), Radyo ...

Eklenme Tarihi: :   18 Nisan 2024 Perşembe


ABET AQAS AHPGS