İstanbul Gelişim Üniversitesi

Gelişim Haber

UBYO Gastronomi öğrencileri bölümlerini anlattı

İstanbul Gelişim Üniversitesi UBYO Gastronomi mezunları ve öğrencileri bölümleri hakkında açıklamalar yaptı. Öğrenciler, aldıkları eğitimler, yıl boyunca gerçekleştirdikleri etkinlikler ve kariyer hedefleri hakkında bilgiler verdi.

Üniversiteye gireceği sene İstanbul’da az sayıda Gastronomi Bölümü olduğunu belirten bölüm mezunu Cansu Zengin, “ Bir arkadaşımın İGÜ’de bu bölümün var olduğunu ve tercih listeme yazmamı söylemesi üzerine tercih ettim. Bu bölüm aktif bir bölüm; sürekli etkinlikleri olan, projeleri olan, hareket halinde ve sürekli insanlarla iletişim kurulabilen sosyal bir bölüm olduğu için mutluyum” şeklinde konuştu.
 
“BÖLÜM ÖĞRENCİLERE HER ZAMAN DESTEK VERİYOR”
 
Eğitim öğretim süresince workshoplar, sosyal sorumluluk projeleri, yarışmalar, konferanslar gibi birçok etkinlikler yaptıklarını dile getiren Zengin, “Sektörde bilinen şefler okulumuza misafir olarak geldiler ve bizlere eğitim verdiler. Üniversite hayatım tempolu geçti. Bizim bölümümüz hem okulda eğitim alıp hem de sektörde çalışarak başarılı olunabilecek bir bölüm bu yüzden çok çalışmak gerekiyor. Üniversitemiz Gastronomi Bölümü’ne her zaman destek veriyor. Öğrencileriyle sürekli iletişim halinde bu beni memnun ediyor” diye konuştu.
 
Yurtiçi ve yurtdışında iyi yerlerde çalışmak, meslekte tecrübe edindikten sonra akademik olarak da ilerlemek istediğini söyleyen Zengin, “Zor bir bölüm fakat eğer seviyorsanız bu mesleği öğrenme arzunuz varsa okuldaki bütün etkinlikleri takip etmeniz gerekiyor. Hocalarla sürekli iletişim halinde olunmalı. Mutfakta “-olmadı, -yapamıyorum” denmemeli. Tekrar tekrar denemelisiniz” ifadelerini kullandı.
 
“İSTEKLERİMİ İGÜ’DE GERÇEKLEŞTİREBİLİRİM”
 
Gastronomi Bölümü’nü ileride yapmaktan en çok zevk alacağı ve gerçekten isteyerek yapacağı bir mesleğin sahibi olacağını düşündüğü için tercih ettiğini belirten Eda Ermiş,  “Çünkü sadece ellerimi kullanabildiğimin ve böyle şeylere yatkın olduğumun farkındayım. Bu bölümü seçmemde kimsenin etkisi ve fikri yoktu. Sadece gerçekten emin miyim diye bu işin içinde olan insanlardan yorum ve fikir aldım. Zor ama istekli olmamın yeterli olacağını söylediler. İsteklerimi,  yapmam gerekenleri İstanbul Gelişim Üniversitesi’nde gerçekleştirebileceğimi düşündüm ve burada oldum” ifadelerini kullandı.
 
“BİZİ HAYATA VE MESLEĞE HAZIRLIYORLAR”
 
Üniversiteyi tercih ettiği dönemde, gastronominin ve aşçılığın şimdiki kadar popüler olmadığını dile getiren UBYO Gastronomi Bölümü mezunu Halil İbrahim Orhan, “Öncelikle bölümün yeni olması ve iş imkânlarının çeşitliliği cezbetti. Bölümün öğrencisi olmaktan her zaman mutluluk duydum. İyi hocalardan dersler aldım, bizleri hem hayata hem mesleğimize hazırladılar.  Kariyer hedefim şuan için akademisyenlik. Bu doğrultuda ortalamamı yüksek tutmaya çalıştım ve bölümü birincilikle tamamladım. Etkinlikler vasıtasıyla birçok şef ve akademisyen ile tanışma ve iyi ilişkiler kurma imkânı buldum. Bölüm başkanımız Dr. Öğretim Üyesi İsmail Hakkı Tekiner hedefim doğrultusunda bana rehberlik yaptı. İGÜ UBYO Gastronomi Bölümü yenilenen müfredatı, hocaların kalitesi ve üniversitenin sağladığı imkânlar göz önüne alındığında Türkiye’nin önde gelen gastronomi bölümlerinden birisi” dedi.
 
İGÜ UBYO Gastronomi Bölümü’nün meslek bulma açısından öğrencilerine oldukça şans tanıdığını belirten Sümeyye Tepe, “Biz gastronomi bölümünden mezun olduğumuzda her açıdan donanımlı hem birer akademisyen, hem de şef adayı olabiliyoruz.  Ben şuanda mutfakta olmaktan mutluluk duyduğumdan, mezun olur olmaz Radisson Blu Hotel & Spa İstanbul Tuzla'da kadrolu eleman olarak mutfak-pastane kısmında işe başladım. Amacım mutfakta biraz daha pişmek ve ilerde kendi butik pastanemi açmak. Umarım hayallerime kavuşurum” diyerek sözlerini tamamladı.

UBYO Gastronomi  öğrencileri bölümlerini anlattı Eklenme Tarihi: :   20 Eylül 2018 Perşembe

İGÜ-TTO tarafından TÜBİTAK MAM'a ziyaret...

İstanbul Gelişim Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi (İGÜ-TTO) tarafından...

Eklenme Tarihi: :   18 Mart 2024 Pazartesi

Noakhali Bilim ve Teknoloji Üniversitesi...

Bangladeş Noakhali Bilim ve Teknoloji Üniversitesi ve İstanbul Gelişim Üniv...

Eklenme Tarihi: :   14 Mart 2024 Perşembe


ABET AQAS AHPGS