İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), ulusal ve uluslararası alanda yaptığı iş birliklerine bir yenisini daha ekledi. İGÜ bünyesindeki “My Business Partner” projesi, Uluslararası Göç Politikaları Geliştirme Merkezi (ICMPD) tarafından sertifikalandırıldı.
İstanbul Gelişim Üniversitesi “My Business Partner” projesi ile Ulusal ve uluslararası ağlarla inşa edilmiş proje iş birliklerine bir yenisini daha ekliyor. Uluslararası Göç Politikaları Geliştirme Merkezi (ICMPD) tarafından sertifikalandırılan proje ile yenilikçi, kapsayıcı ve sürdürülebilir göç politikalarının geliştirilmesine ve kurumların kapasite geliştirmelerine olanak sunularak, göç yönetimi üzerine çalışmalar gerçekleştirilecek.
ENHANCER PROJESİ SERTİFİKALARI, SAHİPLERİ İLE BULUŞTU!
Ulusal ve uluslararası ağlarla inşa edilmiş proje iş birliklerine bir yenisini daha ekleyen İstanbul Gelişim Üniversitesi, Uluslararası Göç Politikaları Geliştirme Merkezi(ICMPD) tarafından 26 Ekim 2022 tarihinde ENHANCER Projesi Başarılı Projelerin Açıklanması Sertifika Töreni’ne katılım sağladı.
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa VARANK, AB Komisyonu Komşuluk ve Genişleme Komiseri Oliver VARHELYI, AB Büyükelçisi Nikolaus MEYER LANDRUT ve ICMPD Göç Diyaloğu ve İş Birliği Direktörü Martin PLUIM’ın da katılım sağladığı törende, hibelendirilmeye layık görülen proje sahiplerine sertifikaları takdim edildi. İstanbul Gelişim Üniversitesi bünyesindeki “My Business Partner” projesi başarı sertifikasını Sayın AB Büyükelçisi ve Sayın ICMPD Göç Diyaloğu ve İş Birliği Direktörü tarafından üniversitemizi temsilen Erasmus Kurum Koordinatörü Alisa USUBOVA’ya takdim edildi.
ICMPD VE PROJE: BAŞVURU SÜRECİNDEKİ MOTİVASYON
Türkiye de dâhil olmak üzere 19 üyeye sahip olan ICMPD, yenilikçi, kapsayıcı ve sürdürülebilir göç politikalarının geliştirilmesini, kurumların kapasite geliştirmelerine olanak sunma ve göç yönetimi üzerine çalışmalar gerçekleştiriyor. SUPREME, PACT, TACSO, SHIFT, SUMMIT, FRIT olmak üzere 6 proje yürütümekte olan ICMPD’nin "Sürdürülebilir Sosyo-Ekonomik uyum için Girişimcilik kapasitelerinin İyileştirilmesi (Enhancer/FRIT)" proje çağrısı kapsamında Suriye uyruklu vatandaşlar ile yerel ev sahibi topluluklara, sürdürülebilir işler ve geçim kaynakları sunmak amaçlanıyor. Söz konusu amaçlar doğrultusunda İstanbul Gelişim Üniversitesi Erasmus Koordinatörlüğü tarafından gerçekleştirilen “My Business Partner” isimli proje teklifi hibelendirilmeye layık görüldü.
Üniversite-STK iş birliği ile kurgulanan proje, Suriye uyruklu vatandaşların girişimleri önündeki engellere ilişkin yapılan çalışmalar sonucu tespit edilen eksikliklerin (Mevzuat tabanlı eksiklikler, eğitim tabanlı eksiklikler, network sorunu vb.) giderilmesi üzerine bir dizi faaliyetten oluşuyor. Üniversiteli gençler ve Suriyeli girişimci adaylarının birlikte uyum içerisinde çalışmasına yönelik projede gerçekleştirilecek faaliyetler sayesinde toplumda Suriye uyruklu vatandaşlara yönelik olumsuz algının değişmesi ve gençlerde gönüllülük bilincinin güçlenmesi amaçlanmaktadır. Bu sayede toplumun her bir unsurunun bir bütün olarak uyumunun tesisi sağlanabilecek. 12 aylık bir periyotta uygulanacak projenin, sözleşme imzalanması akabinde belirtilen amaçlara hızlı bir biçimde ulaşılabilmesi için mümkün olan en kısa sürede hayata geçirilmesi planlanıyor.
İstanbul Gelişim Üniversitesi’nde düzenlenen Kulüp Tanıtım Haftası, kampüsü...
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) akademisyenlerinden Doç. Dr. Anıl Niş...