İstanbul Gelişim Üniversitesi

Gelişim Haber

Yıldırım Özkan ile “Sosyal Medya Nedir? Ne Değildir?”

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), İletişim ve Tasarımı Bölümü’nün öğrenci kulübü Art&Communication Design tarafından düzenlenen “Sosyal Medya Nedir? Ne Değildir?” etkinliğinin konuğu Dijital Medya Uzmanı Yıldırım Özkan oldu.

Öğrencilerin henüz mezun olmadan alanda çalışmalar yapmasını teşvik etmeyi, yaratıcı disiplinlerden farklı bölüm öğrencilerini tek bir çatı altında toplayarak birlikte bir “iletişim tasarım” kültürü oluşturmayı ve bu birliktelik sayesinde yeni projeler üretmeyi hedefleyen Art&Communication Design Öğrenci Kulübü tarafından düzenlenen “Sosyal Medya Nedir? Ne Değildir?” etkinliği Dijital Medya Uzmanı Yıldırım Özkan’ın katılımlarıyla gerçekleşti. Yoğun katılımın olduğu etkinlikte, sosyal medya platformlarına dair genel bir giriş yapıldıktan sonra üretim odaklı sosyal medya kullanımına ve sosyal medyaya dair farkındalığa dair pek çok farklı farklı konuya değinildi.



“Sosyal medya” hayatın her alanında!

Gelişen teknoloji ile sosyal medya, hayatımızın vazgeçilmez bir parçası haline geldi. Eğlenceli ve gündelik paylaşımların yanı sıra; reklam ve pazarlama amaçlı kullanılan sosyal medya uygulamaları, neredeyse tüm firmalar tarafından tercih ediliyor. Son yıllarda influencer” kavramı da dijital pazarlama başta olmak üzere iletişimin birçok alanında karşımıza çıkmaya başladı. Sosyal medyanın, farklı kolları olan bir meslek haline gelmesi ile de önemi gittikçe arttı. Öğrencilerin gelecekteki kariyerlerine yön vermesi, sektörlerle ilgili bilgi sahibi olması amacıyla birçok çalışmaya imza atan İGÜ Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), “Sosyal Medya Nedir? Ne Değildir?” etkinliği düzenledi. Dijital Medya Uzmanı Yıldırım Özkan’ın katılımıyla gerçekleşen etkinlik, öğrenciler tarafından yoğun ilgi gördü. Öğrencilerle tecrübelerini paylaşan Özkan, sosyal medya platformlarına dair genel bir bilgilendirme yaptı. Günümüzün en öne çıkan konularından biri olan “üretim odaklı” sosyal medya ve sosyal medyaya dair farkındalıklar da ele alındı.

Etkinliğin sonunda Öğr. Gör. Ahmet Bikiç tarafından Dijital Medya Uzmanı Yıldırım Özkan’a plaketi takdim edildi.




Yıldırım Özkan ile “Sosyal Medya Nedir? Ne Değildir?” Eklenme Tarihi: :   27 Ocak 2023 Cuma

15 Nisan Dünya Sanat Günü Uluslararası Ç...

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF),Grafik T...

Eklenme Tarihi: :   19 Nisan 2024 Cuma

Psikolojik desteğe erişemeyenler dikkat!...

Yapay zekâ (AI), eğitimden sağlık hizmetlerine kadar birçok sektörde hızla ...

Eklenme Tarihi: :   19 Nisan 2024 Cuma


ABET AQAS AHPGS