İstanbul Gelişim Üniversitesi

Gelişim Haber

‘Yaşamın İzleri’ sergisi KKTC’de açıldı

Akademisyen ressam Mustafa Günay’ın ‘Yaşamın İzleri’ adlı uluslararası kişisel resim sergisi Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde açıldı.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde İstanbul Gelişim Üniversitesi Dr. Öğr. Üyesi Ressam Mustafa Günay’ın ‘Yaşamın İzleri’ adlı uluslararası kişisel resim sergisi açılışı İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Kuzey Kıbrıs ev sahipliğinde, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı Genel Müdürü Bünyamin Merhametsiz, KKTC Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı Kültür Dairesi Müdürü Kerim Akpolat, Kıbrıs Türk Devlet Tiyatroları Müdürü Erdinç Akgür, birçok sanat eğitim camiası önderi ve sanatseverlerin katılımı ile gerçekleşti.

“EN BÜYÜK MİRAS BU ESERLERDİR”

“Bir milletin gelecekteki nesillere bırakacağı en büyük miras ne mal nede paradır” diyerek serginin açılışında konuşan KKTC Eğitim ve Kültür Bakanlığı Genel Müdürü Bünyamin Merhametsiz, “Gelecekteki nesillere bırakılacak en büyük miras bu eserlerdir” ifadelerini kullandı.

“SANAT MÜZE ARŞİVİNE KATILACAK”

Üniversite bünyesinde önemli bir sergiye ev sahipliği yapmaktan duydukları memnuniyeti dile getiren İTÜ Kuzey Kıbrıs’ın Genel Sekreteri Dursun Koç, “Mustafa Kemal Atatürk’ün “ sanatçı toplumda uzun çabalardan sonra alnında ışığı ilk hisseden kişidir” sözünü hatırlattı. Öte yandan KKTC Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı Kültür Dairesi Müdürü Kerim Akpolat sergiden çok beğendikleri “Yaşamın İzleri-3” adlı portre çalışmasını Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı, Kültür Müdürlüğü Sanat Müze Arşivine eklenmek üzere alınacağını belirtti.

“DEĞİŞMEYEN TEK ŞEY İÇİMDEKİ HEYECAN”

Sergi hakkında duygularını paylaşan İstanbul Gelişim Üniversitesi Dr. Öğr. Üyesi Ressam Mustafa Günay, “Yaşamın ve yaşanmışlığın insan yüzündeki yansımalarını konu olarak edindiğim çalışmalarımda birazdan her birimiz kendi yaşamından kesitler, yaşanmışlığından izler görecek ve hisler yaşayacaktır. Birçok Avrupa ve Asya ülkesinde bu tarz sanatsal etkinlikler ve resim sergileri açtım. Bunların her birinde değişik resimler, değişik mekânlar, değişik kültürlerden sanatseverler mevcuttu. Ancak değişmeyen tek şey içimdeki heyecandı. Şu anda da ilk sergimi açtığım o heyecanı yaşıyorum. Çünkü bir sanatçı heyecanını yitirdiği an nitelikli sanat eseri üretme serüvenini sonlandırdığı andır” şeklinde konuştu.

‘Yaşamın İzleri’ sergisi KKTC’de açıldı Eklenme Tarihi: :   11 Eylül 2020 Cuma

Psikolojik desteğe erişemeyenler dikkat!...

Yapay zekâ (AI), eğitimden sağlık hizmetlerine kadar birçok sektörde hızla ...

Eklenme Tarihi: :   19 Nisan 2024 Cuma

Hasat Zamanı Kısa Film Festivali başvuru...

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), Radyo ...

Eklenme Tarihi: :   18 Nisan 2024 Perşembe


ABET AQAS AHPGS