TYT ve AYT ya da YDT sınavlarından almış olduğunuz puanlara göre, sınav sonucunuz belli olur. Ayrıca başarı sıralaması da, üniversiteye kabul için gereklidir. Sözel ya da sayısal bölümlerine göre başarı sıralamanız farklı olur. Tercih edeceğiniz bölümlerde, bunlar incelenir ve tercihiniz buna göre kabul edilir. Üniversitelerin bölümleri arasında taban puanlarında farklılık bulunur. Aynı şekilde normal öğrenim ve ikinci öğrenim arasında da puan farklılıkları bulunur.
Almış olduğunuz puanlara göre, taban puanları size uygun olan bölümleri tercih ederek, üniversiteye kabulünüzü beklersiniz. Adaylar için sınav döneminin stresi ile birlikte, tercih süreci de hem stresli, hemde heyecan vericidir. Stres ve heyecan bir arada yanlış yapmanıza neden olur. Bu nedenle bölümlere kabul edilen öğrencilerin, kaç puan ortalaması ile bölüme kabul edildiğini de öğrenmeniz gerekir.
YKS Tercih Robotu YÖK Atlas Programı
YKS tarafından geliştirilen ve üniversitelere giren adayların, kaç puanla girdikleri dahi görebileceğiniz YÖK Atlas sayesinde, tercihinizi daha kolay yapabilirsiniz. Girmek istediğiniz bölüm ya da üniversiteye göre inceleme yapabilirsiniz. Üniversite seçmeniz durumunda, üniversitenin bölümlerinin taban puanlarını görür ve önceki yıllara göre adayların, lise durumlarını, başarı sıralamalarını, almış oldukları puanları da görerek, size uygun olan bölümü seçebilirsiniz. Ancak bölüm seçim daha etkili olmaktadır. Çünkü istediğiniz bölümü seçmek ve daha kolay bir şekilde hangi üniversitelere yerleşebileceğinizi öğrenmek, daha doğru tercih yapmanızı sağlar.
Tercihlerinizi yaparken, doğru yapmaya özen göstermelisiniz. Bir kere yapacağınız bu işlem sonucunda, istemediğiniz bir bölüme yerleşebilirsiniz. Ama severek yapacağınız bir mesleğe sahip olmak istiyorsanız, bunun için bölümleri detaylı incelemeli ve size uygun olanı seçmelisiniz.
Puanım İstediğim Bölüme Yetmiyor Ne Yapmam Lazım?
Gitmek istediğiniz bölüm için, sınavda iyi bir puan almamış olabilirsiniz. Ya da gitmek istediğiniz şehirlerdeki üniversitelere puanınız yetmeyebilir. Bu durumlarda özel üniversiteler, ilk tercihler arasında yer almaktadır. Taban puanları daha düşük olmakla birlikte, eğitim süresinde daha iyi eğitim sağlayarak, aradaki farkın kapanması sağlanır. Aileler bu durumun farkında oldukları için, çocuklarının almış oldukları puandan ziyade, iyi bir eğitim almaları için özel üniversiteleri tercih ederek, çocuklarının başarıya ulaşmasını sağlar.
Üniversite adayının her şeyden önce, ne yapmak istediğini bilmesi gerekir. Bu ise seçeceğiniz bölüm ile alakalıdır. İstanbul Gelişim Üniversitesi, akredite edilmiş 57 bölümü ile öğrencilerinin uluslararası düzeyde eğitim almalarını sağlar.
İstanbul Gelişim Üniversitesi
Türkiye'nin en fazla uluslararası akredite edilmiş programına sahip üniversitesi olarak "Gelişime Açık Olun" sloganı ile öğrencilerini yetiştiren üniversitemiz, sadece eğitim ile değil, öğrencilerinin branşlarında başarılı olması için gereken ihtiyaçları üzerine de yetiştirmektedir.
Ayrıca burs olanakları ile de, başarılı öğrencilerine her zaman destek olan İstanbul Gelişim Üniversitesi, binlerce başarılı öğrenci mezun ederek, kariyerlerinde hedeflerine ulaşmalarını sağlamıştır.