İktisadi İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi - Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler

Aykut Akın

İstanbul Gelişim Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü mezunuyum. Üniversitemizin öğrenci kulüplerinden İGÜ Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Kulübü Kurucu Başkanlığı görevini üstlendim.

Üniversite öğrencilerinin sorunlarını mütevelli heyeti ile yakın bir ilişki çerçevesinde bağ kurmak için Öğrenci Konseyi Başkanvekili görevini yaptım. Üniversiteye başladığım ilk yıllardan beri kişisel gelişimimize katkı sağlayacağını düşündüğüm ve ilerdeki hayatımıza olumlu katkı sağlayacağı düşüncesinde olarak stajlarımı yaptım. Hazar Ülkeleri Araştırma Enstitüsü, TBMM Kanunlar ve Kararlar Daire Başkanlığı, Dışişleri Bakanlığı ve TASAV vakfında stajlarımı tamamladım. Okuduğumuz bölüm itibari ile yabancı dilin önemi dolayısıyla İngilizce ve Almanca dil sertifikalarını aldım. Şu anda Türkiye Gençlik Çalışma Konseyi Başkanlığı yapmaktayım. Ayrıca uluslararası bir firmada kurumsal koordinatör olarak görev yapmaktayım.