İktisadi İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi - Uluslararası Ticaret (İngilizce)

Oğuzhan Çakmakçı

Ben Oğuzhan Çakmakçı. Uluslararası Ticaret (İngilizce) bölümü 2. sınıf öğrencisiyim. İngilizce hazırlıkla beraber 2 yılı aşkın süredir, İstanbul Gelişim Üniversitesi ailesi içerisindeyim.

Üniversitemi ve bölümümü tercih etmeden önce tercih aşamasındayken ticarete olan ilgim ve bölüm müfredat içeriği İGÜ'de Uluslararası Ticaret okumanın büyük bir nedeniydi. Bölüm hakkında kısaca bahsetmek gerekirse; araştırma görevlisi akademisyenlerimizin bilgiyi aktarmada 7/24 açık olmaları ve ulaşılabilir olmaları, üniversitemize karşı olan aidiyet duygusunu artırmakla birlikte bilgiye kısa sürede ve en doğru şekilde ulaşmamızı sağlıyor.
Bunun dışında üniversitemizin sosyal yaşam kültürüne bakarsak, ben Global Liderlik ve Girişimcilik Kulübü başkanlığını yapmaktayım. Yaptığımız etkinlikler, saha çalışmalarımız sektörü yakından takip etmemize ve network oluşturmamıza katkı sağlıyor.
Bunun yanında kariyer geliştirme merkezinin sıkı çalışması, kariyer haftaları düzenlemeleri, kariyer planlamaları ve birçok etkinlikler yapmaları bizleri sektörle iç içe hale getirmenin yanında  doğru adımlar atmamızda yol gösterici oluyor. Ayrıca SKS biriminin bünyesindeki öğrenci kulüpleri sağlık, kültür, sanat ve spor alanlarında aktif bir şekilde çalışmalarını sürdürüyor.
Üniversitemizin öğrencisiyle beraber her geçen gün gelişmeye açık olduğunu ve geliştiğini belirterek bu ailenin bir parçası olmanın memnuniyeti içerisinde mezuniyetimin ardından ülkeme ve dünyaya katkı sağlayan kalifiyeli bir insan olmam dileğiyle.

Teşekkürler.