İstanbul Gelişim Üniversitesi

Gelişim Duyuru

2016-17 Bahar Yarıyılı Yatay Geçiş Sonuçları ve Kayıtları Hakkında

2016-17 Bahar Yarıyılı Yatay Geçiş Sonuçları ve Kayıtları Hakkında

 

İSTANBUL GELİŞİM ÜNİVERSİTESİ

2016-2017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ

ÖNLİSANS VE LİSANS DÜZEYİNDEKİ PROGRAMLAR ARASINDA YATAY GEÇİŞ SONUÇLARI

İKTİSADİ İDARİ VE SOSYAL BİLİMLER FAKÜLTESİ yatay geçiş sonuçları için tıklayınız.

UYGULAMALI BİLİMLER YÜKSEKOKULU yatay geçiş sonuçları için tıklayınız.

GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ yatay geçiş sonuçları için tıklayınız.

SAĞLIK BİLİMLERİ YÜKSEKOKULU yatay geçiş sonuçları için tıklayınız.

MÜHENDİSLİK MİMARLIK FAKÜLTESİ yatay geçiş sonuçları için tıklayınız.

SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU yatay geçiş sonuçları için tıklayınız.

İSTANBUL GELİŞİM MESLEK YÜKSEKOKULU yatay geçiş sonuçları için tıklayınız.

 

KAYITLAR

Yatay Geçiş Kayıtları 01-03 Şubat 2017 tarihleri arasında Üniversitemiz Rektörlüğü, Öğrenci İşleri'nde gerçekleştirilecektir.

Adres bilgisi için tıklayınız.

BAŞVURU SIRASINDA İSTENEN EVRAKLARIN ASLINI TESLİM ETMEYEN ÖĞRENCİLER KAYIT ESNASINDA ASLINI GETİRMELİDİRLER. ASLI OLMAYAN BELGE İLE KAYIT ALINMAYACAKTIR.

KESİN KAYIT İÇİN GEREKLİ BELGELER

1- Başvuru Evrakı

2- Transkript

Muafiyetleri sebebi ile güncel transkript getirmek isteyen öğrenciler belgelerini en geç 10 Şubat 2017 tarihine kadar getirebilirler.  10 Şubat 2017 tarihine kadar güncel transkript getiremeyen öğrencilerin muafiyetleri ilk teslim ettiği belgeye göre yapılmış olup değiştirilmeyecektir. 

3- Disiplin belgesi (Yeni tarihli ve ilgili kurumdan onaylı olması gerekmektedir, transkript üzerinde disiplin durumu belirtilmiş ise ayrıca belgeye ihtiyaç yoktur. )

DİSİPLİN CEZASI ALDIĞI HALDE BAŞVURU SIRASINDA VERMİŞ OLDUĞU EVRAKLARDA DİSİPLİN CEZASI ALDIĞI BİLGİSİ BULUNMAYAN  ve DİSİPLİN CEZASI ALDIĞI TESPİT EDİLEN ÖĞRENCİNİN YATAY GEÇİŞİ İPTAL EDİLECEKTİR.

4-  Ders İçerikleri

5-  Öğrenci belgesi

6-  ÖSYS sonuç belgesi (ÖSYS puanını belirten resmi belge)

7-  LYS sonuç belgesi (ÖSS puanlarını belirten resmi belge)

9-  YÖK Üniversite ve bölüm tanınırlık belgesi (Yurtdışı yatay geçişler için)

10- İkametgah Belgesi

11- 2 Adet Fotoğraf

12- Nüfus Cüzdanı Fotokopisi

13- Sağlık Raporu (Aşağıda Belirtilen Özel Koşul İsteyen Bölümler İçin Aranılan Şartları İçeren Sağlık Raporu)

Raporlu Bölümlere başvuru yapacak öğrencilerimizin raporlarının yetişebilmesi için kayıt haftasının ilk günü işlemlerini başlatmaları önemle tavsiye edilir.

14- Adli Sicil Kaydı  (Özel Koşul İsteyen Bölümler İçin Aranılan Şartlarını İçeren Sağlık Raporu)

Özel Koşul İsteyen Bölümlerimiz için;

1.  SHMYO İLK VE ACİL YARDIM Programına alınacak öğrencilerin, Üniversitelerin Tıp Fakültelerinden veya Devlet Hastanelerinden sürücü belgesi almaya engel olmayan bir beden yapısı ve ruh sağlığına sahip olduklarını belgeleyen rapor almaları (Öğrencinin boy ve kilosunun sağlık kurulu raporunda  (heyet raporunda) belirtilmesi gerekmektedir.); program gereği 2. sınıfta araç kullanmalarının zorunlu olması sebebiyle kayıt tarihinde 17 yaşını tamamlamış olmaları; erkek öğrencilerde 1.65 m'den, kız öğrencilerde 1.60 m'den kısa olmamak, boy uzunluğunun santimetre olarak ifade edilen değerinin son iki rakamından en çok 5 fazla veya 15 noksan kilo ağırlığında olmak; kurtarma ve taşıma işlerinde iki kişilik bir ekipte çalışırken sedyedeki bir hastayı ekip arkadaşı ile birlikte taşıyabilecek beden ve fizik yeterliliğine sahip olmaları gerekmektedir.

 

2.  SİVİL HAVACILIK KABİN HİZMETLERİ (ön lisans) eğitimi mesleğini icra edebilmek için aranan nitelikler:

1) Adli sicil kaydı veya Adli Sicil Arşiv Kaydı bulunmamak.

2) Bayanlar için 160 cm-180 cm arası boya sahip olmak (ağırlığı, boy uzunluğunun santimetre olarak ifade edilen değerinin son iki rakamından en çok 5 kilogram fazla veya 15 kilogram noksan ağırlıkta olmak.).

3) Erkekler için 170-190 cm arası boya sahip olmak (ağırlığı, boy uzunluğunun santimetre olarak ifade edilen değerinin son iki rakamından en çok 5 kilogram fazla veya 15 kilogram noksan ağırlıkta olmak.).

4) Sağlık durumu uçuşa elverişli olmak (Sivil Havacılık Genel Müdürlüğünce yetkilendirilmiş sağlık kurumlarından sağlık durumlarının uçuşa uygun olduğuna dair rapor almaları gerekmektedir.)

Yetkilendirilmiş Sağlık Kurumları için tıklayınız.

5) Kabin memuru üniforması giyildiğinde vücudunun görünecek yerlerinde dövme, yara izi vb. bulunmamak.

 

3.            HAVACILIK YÖNETİMİ (lisans) ve SİVİL HAVA ULAŞTIRMA İŞLETMECİLİĞİ (ön lisans) mesleğini icra edebilmek için aranan nitelikler:

1) Havalimanı giriş kartı almasına engel oluşturacak herhangi bir Adli Sicil Kaydı veya Adli Sicil Arşiv Kaydı bulunmamak.

2) Mesleği ve/veya meslekte verilen görevi icra etmesine engel oluşturacak herhangi bir sağlık sorunu bulunmadığına dair tam teşekküllü Üniversite/Devlet Hastanesinden vaya tam teşekküllü Özel Hastaneden SAĞLIK KURULU RAPORU (HEYET RAPORU) almak (işitme kaybı/eksikliği, görme kaybı/eksikliği vs).

 

4.  UÇAK GÖVDE-MOTOR / UÇAK GÖVDE-MOTOR BAKIM (lisans) ile UÇAK TEKNOLOJİSİ (ön lisans) eğitimi mesleğini icra edebilmek için aranan nitelikler:

1) Havalimanı giriş kartı almasına engel oluşturacak herhangi bir Adli Sicil Kaydı veya Adli Sicil Arşiv Kaydı bulunmamak.

2) Mesleği ve/veya meslekte verilen görevi icra etmesine engel oluşturacak herhangi bir sağlık sorunu bulunmadığına dair tam teşekküllü Üniversite/Devlet Hastanesinden vaya tam teşekküllü Özel Hastaneden SAĞLIK KURULU RAPORU (HEYET RAPORU)almak (renk körlüğü, işitme kaybı/eksikliği, görme kaybı/eksikliği vs).

İNGİLİZCE BÖLÜMLER İÇİN HAZIRLIK OKUYACAK ÖĞRENCİLERİN YETERLİK SINAV TARİHLERİ

1.       Oturum:              1 Şubat 2017 saat 16:00

2.       Oturum:              3 Şubat  2017 saat 11:00

Yer: Yabancı Diller Yüksekokulu -2. Kat

YATAY GEÇİŞ ÖĞRENCİLERİ İÇİN YABANCI DİL I-II MUAFİYET SINAV TARİHİ

10 Şubat 2017 saati 12:00

Yer: Yabancı Diller Yüksekokulu -2. Kat

NOT: Transkriptinde Yabancı Dil (İngilizce) dersi bulunmayan öğrenciler sınava girebilecek, dersten kalan öğrenciler muafiyet sınavına katılamayacaktır.

Eklenme Tarihi:   1 Şubat 2017 Çarşamba

TÜBİTAK Bilim İnsanı Destekleme Programl...

Eklenme Tarihi: :   22 Mart 2024 Cuma

Öğretim Elemanı Alım İlanı-18.03.2024

Eklenme Tarihi: :   18 Mart 2024 Pazartesi


ABET AQAS AHPGS