2020-2021 Eğitim Öğretim Yılı Güz Yarıyılı Bilgilendirme Duyurusu

1.      Güz yarıyılı dersleri 7 Ekim 2020 Çarşamba günü başlayacak ve 15 Ocak 2021 Cuma günü sona erecektir.
2.      Güz yarıyılında bazı sosyal seçmeli dersler dışında kalan tüm dersler yüz yüze yapılan dersler gibi programlanmıştır.
3.      Dersler haftalık programda ilan edilen ders saatlerinde SENKRON(eş zamanlı ve etkileşimli) olarak yapılacaktır.
4.      Haftalık ders programında yer almayan Türk Dili, Yabancı Dil, Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi ve Sosyal Seçmeli gibi bazı dersler ONLINE derslerdir. Bu dersler ASENKRON (eş zamanlı ve etkileşimli olmayan) olarak yapılacaktır.
5.      Güz yarıyılında normal öğretim dersleri saat 8.30'da ve ikinci öğretim dersleri de saat 17.30'da başlayacaktır.
6.      Hafta sonu cumartesi/pazar günleri ders ve sınav yapılabilecektir. Fakat diğer resmi tatillerde ders ve sınav yapılmayacaktır.

Ders Kayıtları:

7.      Dersler ilan edilen ders saatlerinde yapılacağından, öğrenciler ders saatleri çakışan iki dersten ancak birine ders kaydı yaptırabilir. Ders saatleri çakışan iki derse aynı anda kayıt yaptırılamaz.
8.      Alt yarıyıllardan başarısız olduğu dersleri bulunan öğrenciler en fazla 45 AKTS’lik derse kayıt yaptırabilir.
9.      GANO (3.00 ve 3.50 üzerinde olanlar) ile üst yıl güz yy dan ders almak isteyen öğrenciler ders kayıt dönemi içinde kendi bölüm/program başkanlığına kurumsal mail adresini kullanarak ONLINE başvurması gerekir.

Arasınavlar:

10.   Arasınavlar 30 Kasım 2020 Pazartesi - 6 Aralık 2020 Cumartesi tarihleri arasında (8. Hafta) yapılacaktır. Arasınav haftasında ders yapılmayacaktır.
11.   Arasınavlar için bir sınav programı ilan edilecektir.
12.   Tüm arasınavlar ilan edilen gün ve ilan edilen saat aralığında, klasik, test, test+klasik gibi sınav türlerinden birisi ile ONLINE olarak yapılacaktır.
13.   Öğrencilere her ders için bir tek arasınav hakkı verilecektir.
14.   İlan edilen gün ve ilan edilen saatte sınava girmeyen öğrenciler sınav hakkını kaybetmiş olacaktır. Yönetmeliği uygun olmayan herhangi bir mazeret kabul edilmeyecektir.

Eklenme Tarihi:   30 Eylül 2020 Çarşamba