İstanbul Gelişim Üniversitesi

Gelişim Haber

“Aman Delivery” isimli belgeselle özel seçkide yer aldı

Safranbolu'da belgeselin "en iyileri" belli oldu. Uluslararası Altın Safran Belgesel Film Festivali kapsamında düzenlenen Belgesel Film Yarışması'nda "En iyi dalda belgesel film ödülü" sahiplerini buldu.

Türkiye’nin ilk ve tek belgesel film festivali olma özelliğine sahip Safranbolu Uluslararası Altın Safran Belgesel Film Festivali kapsamında belgeselin en iyilerine ödülleri verildi. Bu yıl ana temasının “Kültürel Miras ve Korumacılık” olarak belirlenen festivalin özel seçkisinde ise Dr. Emrah Tüncer’in senaryolaştırıp yönettiği “Aman Delivery” isimli belgesel yer aldı.

İstanbul Gelişim Üniversitesi Sağlık Bilimleri Yüksekokulu Sosyal Hizmet Bölümü öğretim elemanlarından Dr. Öğr. Üyesi Emrah Tüncer’in senaryolaştırıp yönettiği “Aman Delivery” isimli belgeseli, Safranbolu Uluslararası Altın Safran Belgesel Film Festivali’nde özel seçkide yer alarak gösterildi.

“YİYECEK – İÇECEK PAKET SERVİSİ DE BU SEKTÖRLERİN BAŞINDA”

Belgesel hakkında konuşan Tüncer, “Kapitalist ülke ekonomilerinin baş döndürücü bir hızla ilerlediği/ geliştiği dönemde bu hızı sürdürülebilir kılacak çok sayıda hizmet sektörüne ihtiyaç duyuluyor. New York şehrini oluşturan beş bölgeden biri olan Manhattan’da özellikle şirketlerde çalışanlara yönelik yiyecek – içecek paket servisi de bu sektörlerin başında geliyor” dedi.

“KATILIMLI GÖZLEMLE KAYDA ALIP BELGESELE DÖNÜŞTÜRDÜK”

Food delivery işi yapanların çoğunluğunun güvencesiz göçmenler olduğunu ve ayrımcılığa uğradıklarına dikkati çekmek istediğini ifade eden Tüncer, “Bu şekilde kapitalizmin sokağa yansıyan yüzünde hız, belirsizlik ve krizler neticesinde oluşan güvencesiz yaşamların da sürekli karşımıza çıkıyor. Bu durumu katılımlı gözlemle kayda alıp belgesele dönüştürdük ve bu şekilde hizmet sektöründe çalışan bireylerin yaşadıkları sorunları, çalışma koşullarını “hız ve belirsizlik” mottosu üzerinden anlatmaya çalıştık” şeklinde konuştu.

“Aman Delivery” isimli belgeselle özel seçkide yer aldı Eklenme Tarihi: :   28 Eylül 2020 Pazartesi

15 Nisan Dünya Sanat Günü Uluslararası Ç...

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF),Grafik T...

Eklenme Tarihi: :   19 Nisan 2024 Cuma

Psikolojik desteğe erişemeyenler dikkat!...

Yapay zekâ (AI), eğitimden sağlık hizmetlerine kadar birçok sektörde hızla ...

Eklenme Tarihi: :   19 Nisan 2024 Cuma


ABET AQAS AHPGS