Gıda Bilimi Uzmanı Dr. Murat Doğan’ın, gastronomi uzmanları, gıda mühendisleri, diyetisyenler, turizmciler, aşçılar ve gıda teknikerlerine yol gösterecek “Gıda Felsefesi” adlı kitabı yayınlandı.
Kitabın, sosyal bilimler perspektifi ile gıda bilimine felsefi bir bakış açısı getirdiğini ve temel kavramlarının ana özelliklerini açıkladığını belirten Dr. Murat Doğan, “Kitap kısaca gıdanın kültür, sanat ve etik gibi kadim yönlerinin yanı sıra; çevre, iklim değişikliği, kıtlık ve obezite paradoksu, gıda hakları, küreselleşme, sürdürülebilirlik, organik tarım, biyoteknoloji, vejetaryenlik, veganlık ve elitizm gibi yeni yönlerini felsefi bir temele oturtarak anlatmaktadır” ifadelerini kullandı.
Eklenme Tarihi: : 24 Ağustos 2021 Salı
İstanbul Gelişim Üniversitesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü tarafından...
İstanbul Gelişim Üniversitesi, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında Ba...