İstanbul Gelişim Üniversitesi

Gelişim Haber

12. Don Quichotte Uluslararası Karikatür Sergisi, Gelişim Sanat Galerisi’nde açıldı

12. Don Quichotte Uluslararası Karikatür Sergisi, ‘’Kadına Yönelik Şiddete Hayır’’ temasıyla, İstanbul Gelişim Üniversitesi Gelişim Sanat Galerisi’nde sanatseverlerle buluştu.

İstanbul Gelişim Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi, Grafik Tasarım Bölümü tarafından, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında düzenlenen ‘’Kadına Yönelik Şiddete Hayır’’ adlı karikatür sergisi, Don Quichotte uluslararası mizah dergisinin katkılarıyla açıldı. 18 Mart 2022 tarihine kadar açık olacak olan serginin küratörlüğünü ise Grafik Tasarımı Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Nuri Sezer yapıyor.

YARIŞMA, 62 ÜLKEDEN 394 KARİKATÜRİSTE İFADE ALANI SAĞLADI

Almanya’da yayımlanan uluslararası ünlü mizah dergisi Don Quichotte (Don Kişot) "Kadına Yönelik Şiddete Hayır!" konulu karikatür yarışması ile 62 ülkeden 394 karikatüriste ifade alanı sağladı. Serginin bir ayağı ise İstanbul Gelişim Üniversitesi Gelişim Sanat Galerisi’nde sanatseverlerle buluştu.

Serginin açılış konuşmasında kadına yönelik şiddete dikkat çeken İstanbul Gelişim Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Nail Öztaş sanatın iyileştirici gücüne de vurgu yaptı. Sergi,  Don Quichotte'un Genel Yönetmeni olan Erdoğan Karayel’in konuşmasıyla devam etti. Karayel, yarışmadaki eserlerin küratöryel olarak da defalarca elemeden geçtiğini, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nün esasen bir hak mücadelesi günü olarak kutlandığını vurguladı.

Sergi, 18 Mart Cuma gününe kadar ziyarete açık olacak. 
 

12. Don Quichotte Uluslararası Karikatür Sergisi, Gelişim Sanat Galerisi’nde açıldı Eklenme Tarihi: :   15 Mart 2022 Salı

İGÜ, Irak’ta öne çıkan 4 üniversite ile ...

İstanbul Gelişim Üniversitesi ile Irak’ta bulunan Alnoor Üniversitesi, Nort...

Eklenme Tarihi: :   25 Nisan 2024 Perşembe

Dünya Sağlık Haftası’nda “Benim Sağlığım...

İstanbul Gelişim Üniversitesi’nde Dünya Sağlık Haftası vesilesiyle Rektör P...

Eklenme Tarihi: :   25 Nisan 2024 Perşembe


ABET AQAS AHPGS