İstanbul Gelişim Üniversitesi

Gelişim Haber

“Anaokulu Öğrencileriyle Sürdürülebilirlik Temalı Renk ve Boyama Etkinliği” gerçekleştirildi

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) İç Mimarlık, İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümlerinin öncülüğünde Özel Seyrantepe Masal Ağacı Anaokulu’nda eğitim gören 5-6 yaş aralığındaki çocuklar ile “Anaokulu Öğrencileriyle Sürdürülebilirlik Temalı Renk ve Boyama Etkinliği” projesinin ilk ayağı gerçekleştirildi.

“Anaokulu Öğrencileriyle Sürdürülebilirlik Temalı Renk ve Boyama Etkinliği” projesi, iki farklı atölye çalışması ve bir sergi olmak üzere 20 Eylül-23 Kasım 2022 tarihleri arasında, iki aya yayılan bir takvimde gerçekleştiriliyor. “Mekânlar Çocuklarla Renklenir” mesajıyla yola çıkan İGÜ’nün, çocukların görsel algılarının gelişimini desteklemeyi ve sürdürülebilirlik bilinci edindirmeyi amaçladığı projenin ilk ayağı 20 Eylül 2022 tarihinde, anaokulunda eğitim gören 5-6 yaş grubu çocuklar ile eğitim ve boyama etkinliği yapıldı.

ÇOCUKLARIN ESERLERİ 23 KASIM’DA SERGİLENECEK

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) tarafından organize edilen, İç Mimarlık, İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümleri öğretim elemanlarının eğitici olarak yer aldığı “Anaokulu Öğrencileriyle Sürdürülebilirlik Temalı Renk ve Boyama Etkinliği” projesinin ilk ayağı gerçekleştirildi. İç mekân görselleri üzerinden; renk, biçim, çizgi ve doku çalışmaları ile çocukların görsel algılarını güçlendirmenin hedeflendiği projede, atölye öncesi “sürdürülebilirlik” kavramı ve “sürdürülebilir malzemeler” ile ilgili bilgilendirici bir sunum gerçekleştirildi. Özel Seyrantepe Masal Ağacı Anaokulu’nda eğitim gören 5-6 yaş arası çocuklarla gerçekleştirilen etkinlikte, enerji ve dünyanın kaynakları hakkında çocukları bilinçlendirmek ve bu kapsamda çevrelerindeki kullanılabilecek sürdürülebilir malzemelerle ilgili bilgilendirmek amaçlandı. Etkinliğin ikinci ayağı 5 Ekim 2022 tarihinde gerçekleştirilecek olup, 23 Kasım 2022 tarihinde de İstanbul Gelişim Üniversitesi Gelişim Sanat Galerisi’nde çocukların eserleri ve etkinlik fotoğrafları ile bir sergi açılacak.



“Anaokulu Öğrencileriyle Sürdürülebilirlik Temalı Renk ve Boyama Etkinliği” gerçekleştirildi Eklenme Tarihi: :   27 Eylül 2022 Salı

İran-İsrail gerilimi piyasaları vurdu! A...

İran’ın 13 Nisan Cumartesi akşamı İsrail’e yaptığı misilleme jeopolitik anl...

Eklenme Tarihi: :   17 Nisan 2024 Çarşamba

60’ıncı Kütüphane Haftası'nda Rektör Pro...

Her yıl Mart ayının son haftasında kutlanan Kütüphane Haftası kapsamında İs...

Eklenme Tarihi: :   5 Nisan 2024 Cuma


ABET AQAS AHPGS