İstanbul Gelişim Üniversitesi

Gelişim Haber

Bayramda, iç turizmde yoğun bir hareketlilik yaşanacak

Kurban Bayramı tatilinin 9 güne uzatılması ile birlikte gözler tatil beldelerine çevrildi. Yaz sezonunun en hareketli dönemine denk gelen bayramla ilgili değerlendirmelerde bulunan İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Dr. Öğr. Üyesi Dilbar Guliyeva özellikle iç turizmde yoğun bir hareketlilik yaşanacağını belirtti.

BİR HAFTALIK TUR PAKETLERİNE DAHA ÇOK İLGİ OLACAK

Bayram tatilinin, turistlerin en çok ülkeye geldiği döneme denk gelmesinin turizm sektöründe pozitif etki yaratacağına vurgu yapan İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Turizm Rehberliği Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Dilbar Guliyeva şunları ifade etti:

“Kurban Bayramı’nda turizm bölgelerinde büyük bir hareketlilik olacak. Özellikle de iç turizmde bu hareketlilik daha net ifade edilebilir. Kurban Bayramı’nın İslam dünyası için taşıdığı değerden ötürü İslam ülkelerinden gelecek turistlerin sayısında belirli anlamda değişikliğin, artışın olacağını gözlemlemek mümkün.  Bayram süresinin 9 gün olması insanları tatil planı yapmaya yönlendirdi. Bu durum da turizm sektöründe ciddi bir hareketliliğe neden olacak. Özellikle de bir haftalık tatil tur paketlerine çok talep olacak.” dedi.

Covid-19’un etkisinin en aza inmesiyle birlikte evine kapanmış insanların yavaş yavaş dışarı çıkabilmesinin etkisinin yaşandığı sezonda, 2019 yaz sezonundan sonra en hareketli yaz sezonun olması bekleniyor.

TATİLİN VAZGEÇİLMEZİ YİNE ANTALYA OLDU!  

Sıcak havalara ve turizm şirketlerinin otellerde bir haftalık tatil için avantajlı tatil paketleri sunmaları da Kurban Bayramı döneminde tatil için gelen turistlerin daha çok otelleri tercih etmelerine sebep oldu. Her zaman olduğu gibi bu dönemde de Antalya’nın, diğer turizm bölgelerine göre daha çok doluluk oranına sahip olacağını belirten Dr. Öğr. Üyesi Guliyeva, Kemer, Alanya, Tekirova ve Göynük gibi tatil beldelerinde de yüzlerin güleceğini söyledi.
 

Bayramda, iç turizmde yoğun bir hareketlilik yaşanacak Eklenme Tarihi: :   8 Temmuz 2022 Cuma

İGÜ ADSUAM ve SGK arasında protokol imza...

İstanbul Gelişim Üniversitesi Ağız ve Diş Sağlığı Uygulama ve Araştırma Mer...

Eklenme Tarihi: :   19 Mart 2024 Salı

İGÜ-TTO tarafından TÜBİTAK MAM'a ziyaret...

İstanbul Gelişim Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi (İGÜ-TTO) tarafından...

Eklenme Tarihi: :   18 Mart 2024 Pazartesi


ABET AQAS AHPGS