İstanbul Gelişim Üniversitesi

Gelişim Haber

Birbirinden değerli eserler “Harmoni Sergisi”nde ziyaretçilerle buluştu!

İstanbul Gelişim Üniversitesi, Gelişim Sanat Galerisi’nde İGMYO akademisyenlerine ait eserlerden oluşan “Akademisyen Sanatçılar Harmoni Sergisi” açılış töreni düzenlendi. Serginin küratörü Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Günay, Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları kapsamında oluşturulan seçkin eserlere yer verildiğini belirtti.

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Gelişim Sanat Galerisi, 2022-2023 eğitim-öğretim yılında, sanatseverleri birbirinden değerli eserlerle buluşturmaya devam ediyor. Toplamda 33 eserin yer aldığı sergide, “Güzel Sanatlar” alanının farklı disiplinlerine değiniliyor. Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Günay, Dr. Öğr. Üyesi Nuran Öztürk, Öğr. Gör. Atıf Serdar Demirci, Öğr. Gör. Mehmet Öğüt, Öğr. Gör. Murat Karaova, Öğr. Gör. Ömer Faruk Söyler, Öğr. Gör. Sultan Çetinkaya, Öğr. Gör. Şerif Pınar Tunçok ve Öğr. Gör. Tarık Babayiğit’e ait eserlerin sergilendiği “Akademisyen Sanatçılar Harmoni Sergisi” 9 Ocak tarihine kadar ziyaret edilebilecek. Öğr. Gör. Sultan Çetinkaya’nın sosyal sorumluluk projesi kapsamında yapmış olduğu Down Sendromlu çocuklara yönelik giysi tasarımları ve Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Günay’ın ünlü sanat yapıtlarını yeniden tablo halinde yorumlayarak reklam konseptine uyarladığı seri, ziyaretçiler tarafından büyük ilgi gördü.

“SANATÇI, BİR MİLLETİN KAYNAĞI”

Açılış törenine katılan İstanbul Gelişim Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bahri Şahin, sanatçılarla birlikte olmaktan onur duyduğunu belirterek, “Sanatçı, bir milletin kaynağı. Medeniyet, üç sacayağı üzerine kurulur; sanatsal inovasyon, sosyal inovasyon ve teknik inovasyon. Sanat olmadan medeniyet olmaz. Ben, 42 yıllık akademik 33 yıllık yöneticilik hayatımda sanata hep pozitif ayrımcılık yaptım. Hayalim, büyük projeler etrafında teknik, sosyal ve sanat bilimcilerini buluşturmak. İnşallah, bu modeli İstanbul Gelişim Üniversitesi’nde hayata geçireceğiz. Sanatçının bakış açısıyla bakmamız bizim için çok önemli. Son zamanlarda ‘sürdürülebilirlik’ kavramı sıkça kullanılıyor. Bu konuda, sanatçıların çok büyük katkısı olacağı inancındayım. Bu sergilerde de bunun öne çıkarılması çok önemli.” şeklinde konuştu.

“BİRBİRİNDEN KIYMETLİ SANATÇILARIMIZIN, BİRBİRİNDEN KIYMETLİ ESERLERİNİ SİZLERLE BURADA BULUŞTURUYORUZ”

2018 yılından itibaren Gelişim Sanat Galerisi’nin çok kıymetli sanat eserlerine ev sahipliği yaptığını belirten serginin Küratörü Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Günay, “ Sanat galerimizi daha faal bir hale getirmek için Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şükran Güzin Ilıcak Aydınalp hocamızın önderliğinde ve Prof. Dr. İsmet Çavuşoğlu hocamız ile birlikte 2022-2023 eğitim-öğretim yılı planlamamızı yaptık. Her ay birbirinden kıymetli sanatçılarımızın, birbirinden kıymetli eserlerini sizlerle burada buluşturuyoruz. Sene başından bu yana burada gerçekleştirdiğimiz bütün sanat aktivitelerinde üniversitemizin Rektörü, Sayın Prof. Dr. Bahri Şahin hocamız açılışlarda her zaman yanımızda oldu. Bu da, sanatı ve sanatçıyı ne kadar onore ettiğini, ne kadar değer verdiğini gösteriyor.” dedi.
































Birbirinden değerli eserler “Harmoni Sergisi”nde ziyaretçilerle buluştu! Eklenme Tarihi: :   22 Aralık 2022 Perşembe

İGÜ, Irak’ta öne çıkan 4 üniversite ile ...

İstanbul Gelişim Üniversitesi ile Irak’ta bulunan Alnoor Üniversitesi, Nort...

Eklenme Tarihi: :   25 Nisan 2024 Perşembe

Dünya Sağlık Haftası’nda “Benim Sağlığım...

İstanbul Gelişim Üniversitesi’nde Dünya Sağlık Haftası vesilesiyle Rektör P...

Eklenme Tarihi: :   25 Nisan 2024 Perşembe


ABET AQAS AHPGS