İstanbul Gelişim Üniversitesi

Gelişim Haber

Bluesky Awards ödülü bir kez daha İGÜ’de

Havacılık endüstrisinin önemli ödüllerinden olan Bluesky Awards, 2022 yılı kazananlarını açıkladı. “Yılın Uçak Mühendisliği Bölümü” ve “Yılın Havacılık Yeşil İnovasyon Projesi” ödüllerini kazanan İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) havacılık alanındaki başarılarına bir yenisini daha ekledi.

Havacılık ödülleri organizasyonu olan Bluesky Awards, havacılık endüstrisinde ürün ve hizmet sunumlarının standartlarını yükseltmeyi hedefleyen kurum ve kuruluşları değerlendirdiği 2022 yılı sonuçlarını açıkladı. 2021 yılında Bluesky Awards tarafından 4 ödüle layık görülen İstanbul Gelişim Üniversitesi, bu sene hem “Isırgan Tohumu Bazlı Jet Yakıtı Üretiminin Transesterifikasyonu (Bio-Based Jet Fuel Production by Transesterification of Nettle Seed)” projesi ileYılın Havacılık Yeşil İnovasyon Projesi ödülüne hem de “Yılın Uçak Mühendisliği Bölümü” ödülünü kazanarak havacılık eğitimindeki başarısını tescilledi.

KÜRESEL SORUNLARA KARŞI EMİSYONLARI AZALTMA HEDEFLERİNE KATKI SAĞLAYACAK

Küreselleşmiş dünyada hayati önem taşıyan hava taşımacılığı ve yolculuğu, kıtalar arasındaki insanları ve işletmeleri birbirine bağlıyor. Son dönemlerde daha da ön plana çıkan küresel iklim değişikliği konusu dikkatleri uçakların CO2 emisyon hacimlerine odakladı. İstanbul Gelişim Üniversitesi’nden Dr. Öğr. Üyesi Sinem Gürkan Aydın’ın proje yürütücülüğünü yaptığı, proje ekibinde ise Dr. Öğr. Üyesi Arzu Özgen’in ve Oktay Polat’ın yer aldığı “Isırgan Tohumu Bazlı Jet Yakıtı Üretiminin Transesterifikasyonu (Bio-Based Jet Fuel Production by Transesterification of Nettle Seed)” projesi, yenilenebilir biyo-taban kullanılarak üretilen jet yakıt olması sayesinde küresel sorunlara karşı emisyonları azaltma hedeflerine katkı sağlayacak.

SÜRDÜRÜLEBİLİRLİĞİ HAVACILIĞA TAŞIDILAR!

2050 yılına kadar havacılığın yaklaşık olarak 450-500 milyon ton sürdürülebilir havacılık yakıtına ihtiyacı olmasının beklendiğini belirten Dr. Öğr. Üyesi Sinem Gürkan Aydın, “Uçuşlarda kullanılan yakıtlardan üretilen sera gazları, atmosfere salındığında küresel iklim değişikliğini olumsuz etkilemektedir. Bu durum ise güçlü sürdürülebilirlik kriterleri ile sağlanabilir. Yenilenebilir biyo-tabanlı kullanılarak üretilen jet yakıtları havacılık sektörü için önemli. Yaptığımız projede sürdürülebilir bir kaynak olan ısırgan tohumu yağı kullanarak üretilen biyojet yakıtını, geliştirme ve ticarileştirmeye aday bir ürün haline getirdik.” şeklinde konuştu. 

“Havacılık Başarı Ödülleri" ve "Havacılık Proje Ödülleri" kazananları 26 Kasım’da Bluesky Awards ödüllerine kavuşacaklar.

Bluesky Awards 2022 kazananlarına buradan ulaşabilirsiniz.






 

Bluesky Awards ödülü bir kez daha İGÜ’de Eklenme Tarihi: :   28 Ekim 2022 Cuma

15 Nisan Dünya Sanat Günü Uluslararası Ç...

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF),Grafik T...

Eklenme Tarihi: :   19 Nisan 2024 Cuma

Psikolojik desteğe erişemeyenler dikkat!...

Yapay zekâ (AI), eğitimden sağlık hizmetlerine kadar birçok sektörde hızla ...

Eklenme Tarihi: :   19 Nisan 2024 Cuma


ABET AQAS AHPGS