İstanbul Gelişim Üniversitesi

Gelişim Haber

Dr. Öğr. Üyesi Emrah Tüncer, Akdeniz Ödülü’nün sahibi oldu

Kaygusuz Abdal 12. Öykü ve Şiir Yarışması kazananları belli oldu. Güncel Sanat Dergisi tarafından düzenlenen yarışmada, İstanbul Gelişim Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Sosyal Hizmet Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Emrah Tüncer en iyi öykü ödülü olan ‘’Akdeniz Ödülü’’nü almaya hak kazandı.

Antalya’nın Alanya ilçesinde her yıl Kaygusuz Abdal’ın adını yaşatmak amacıyla düzenlenen Kaygusuz Abdal Öykü ve Şiir Yarışması’nın bu sene 12.’si düzenlendi. Çok sayıda başvuru alan yarışmada yazarlar belirli bir konuya bağlı kalmadan istedikleri konularla ilgili şiir veya öykü alanında eserlerini yarıştırdılar.

TOPLUMSAL OLAYLARI SANATLA İFADE ETTİ

Serbest konulu ‘’Adını Unuttum’’ isimli öyküsüyle Akdeniz Ödülü’nü almaya hak kazanan İstanbul Gelişim Üniversitesi Dr. Öğr. Üyesi Emrah Tüncer, ‘’Kaygusuz Abdal’ı anlamaya yönelik çıktığım yolda bir yolculuk hikâyesi ile bu yarışmada yer aldım ve bu ödüllendirildiği için de çok mutluyum. Toplumda meydana gelen olayları, kişilerin düşüncesini, onların duygu ve hayallerini dil aracılığı ile estetik bir şekilde ifade etme sanatı olarak tanımlanan edebiyatın genel konusu insandır. Bu anlamda çoğu kez insanı, insanın diğer insanlarla ilişkilerini işler. Romanlar, hikâyeler olayın geçtiği dönemin toplumsal, siyasal, ekonomik koşulları hakkında da bilgi verir ayrıca. O yüzden edebi metinleri okumak ve o türde yazmak akademi de de önemsenmelidir diye düşünüyorum” dedi. 

Kaygusuz Abdal 12. Öykü ve Şiir Yarışması ödülleri Mayıs ayında kazananlarıyla buluşturulması planlanıyor. Yarışmanın kazananlarına buradan ulaşabilirsiniz.

Dr. Öğr. Üyesi Emrah Tüncer, Akdeniz Ödülü’nün sahibi oldu Eklenme Tarihi: :   17 Mart 2022 Perşembe

Uzmanı açıkladı: Doğru kitapları okumak ...

Dünya çapında 300 milyondan fazla insanı etkileyen ve her yıl yaklaşık bir ...

Eklenme Tarihi: :   22 Nisan 2024 Pazartesi

15 Nisan Dünya Sanat Günü Uluslararası Ç...

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF),Grafik T...

Eklenme Tarihi: :   19 Nisan 2024 Cuma


ABET AQAS AHPGS