İstanbul Gelişim Üniversitesi

Üniversite Gündeminden

Eğitim-öğretim, Ar-Ge faaliyetleri ve geleceğin planlanması toplantısında; SBF, ulusal ve uluslararası alanda yapılan çalışmaları açıkladı

İstanbul Gelişim Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi (SBF) ve Rektörlük tarafından 2022-2023 Eğitim-Öğretim Yılı Değerlendirme Toplantısı gerçekleştirildi.

Rektör Prof. Dr. Bahri Şahin öncülüğünde gerçekleşen toplantıya; Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nuri Kuruoğlu, Rektör Yardımcısı Necmettin Maraşlı ile Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Rıfat Mutuş, Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi A. Yüksel Barut, Dekan Yardımcısı Doç. Dr. S. Arda Öztürkcan ve SBF’de bulunan 14 bölümün bölüm başkanları katılım sağladı.

Proje başvuruları ve çalışmalarının artırılması

İstanbul Gelişim Üniversitesi’nin gelecek hedefleri, gerçekleşen yeni uygulama ve faaliyetlerden bahseden Rektör Prof. Dr. Bahri Şahin, özellikle Araştırma-Geliştirme ve Projeler konusunda uygulamaya konulmuş olan AVESİS ve BAPSİS programlarının yararları hakkında açıklamalarda bulundu. Üniversitenin bulunduğu bölgenin sahip olduğu sanayi alanlarının birer avantaj olduğunu belirten Şahin, akademisyenlerle sanayicileri buluşturarak iş birliklerinin artırılmasının önemine değindi. Mezunlar ile iletişimin geliştirilmesi ve mezun takip sisteminin aktif hale getirilmesinin mezun olan öğrencilerin İGÜ’ye olan aidiyetlerini artırmada etkili olacağını ifade eden Rektör Prof. Dr. Bahri Şahin; proje başvuruları ve proje çalışmalarının artırılması, öğrencilerin proje çalışmaları için motive edilmesi gerektiğini vurgulayarak, ulusal ve uluslararası araştırma sayılarının yükseltilmesi hakkında bilgilendirmelerde bulundu.

Ulusal ve uluslararası alanda yapılan çalışmalar

İGÜ TTO ve İGÜTEKMER merkezleri hakkında bilgilendirme yapan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Necmettin Maraşlı, öğrencilerin uygulama ve araştırma merkezlerine yönlendirilmesinin öneminden bahsetti. Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nuri Kuruoğlu 2022-2023 eğitim-öğretim faaliyetleri hakkında bilgi vererek açıklamalarda bulunmasının ardından; Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Rıfat Mutuş bir sunum gerçekleştirerek, toplantının gündemi olan konu başlıklarını açıkladı. Dekan Mutuş, söz konusu eğitim-öğretim döneminde, SBF bünyesinde toplam 3932 öğrencinin bulunduğunu belirterek, bölümler bazında akademik kadronun sayısı ve niteliklerine konuşmasında yer verdi. Mutuş;  9 proje,  2021 yılından itibaren 68 ulusal ve 159 uluslararası makale, 12 uluslararası ve ulusal 8 kitap-kitap bölümü ile 22 uluslararası ve 12 ulusal kongre katılımı olduğunu ifade etti.

Toplantının devamında; Rektör Prof. Dr. Bahri Şahin tarafından her bölüm başkanına söz verilerek kendi bölümleri ile ilgili çalışma ve hedeflerini; eğitim-öğretim faaliyetlerini, AR-GE çalışmalarını ve 2023-2024 eğitim-öğretim yılı olmak üzere üç başlık altında özetlediler.



Eğitim-öğretim, Ar-Ge faaliyetleri ve geleceğin planlanması toplantısında; SBF, ulusal ve uluslararası alanda yapılan çalışmaları açıkladı Eklenme Tarihi: :   12 Mayıs 2023 Cuma

İGÜ ADSUAM ve SGK arasında protokol imza...

İstanbul Gelişim Üniversitesi Ağız ve Diş Sağlığı Uygulama ve Araştırma Mer...

Eklenme Tarihi: :   19 Mart 2024 Salı

İGÜ-TTO tarafından TÜBİTAK MAM'a ziyaret...

İstanbul Gelişim Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi (İGÜ-TTO) tarafından...

Eklenme Tarihi: :   18 Mart 2024 Pazartesi


ABET AQAS AHPGS