İstanbul Gelişim Üniversitesi

Gelişim Haber

Ermenek’e Anlamlı Destek

Ermenek’e Anlamlı Destek

İSTANBUL GELİŞİM ÜNİVERSİTESİ ERMENEK’E DESTEK KERMESİ DÜZENLEDİ
 
İstanbul Gelişim Üniversitesi öğrencileri geçtiğimiz günlerde Karaman’ın Ermenek ilçesindeki maden ocağında yaşanan su baskınında mahsur kalan madenci yakınlarına destek olmak amacıyla bir kermes düzenledi. 
 
İstanbul Gelişim Üniversitesi Öğrenci Konseyi Başkanlığı tarafından düzenlenen Ermenek’e Destek Kermesi’nde, Üniversite yönetimi ve öğrenciler bir araya geldiler.
 
Tüm gelirinin Ermenek’teki maden ocağında yaşanan su baskınında mahsur kalan madencilerin yakınlarına bağışlandığı kermeste öğrenciler kendi yaptıkları yemek ve kıyafetleri satışa sundu. Zaman zaman duygusal anların da yaşandığı kermeste en dikkat çeken görüntü ise üniversitesi öğrencisi Hazal Kepenek’in çocukluğunda babasının hediye ettiği ve onun için çok büyük manevi değeri olan küpeyi satışa çıkarması idi.
 
İstanbul Gelişim Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Abdülkadir Gayretli, “ Ermenek’te yaşanan talihsiz olayda mağdur olan madenci yakınlarına öğrencilerimizin karınca kararınca vermeye çalıştıkları destek onların yüksek maneviyatının en önemli göstergesidir.
 
Kermes sonunda bir açıklama yapan İstanbul Gelişim Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Abdülkadir Gayretli, “ Ermenek’te yaşanan talihsiz olayda mağdur olan madenci yakınlarına öğrencilerimizin karınca kararınca vermeye çalıştıkları destek onların yüksek maneviyatının en önemli göstergesidir. Hepsine tek tek çok teşekkür ediyorum. Başta ben ve eşim Şule Gayretli olmak üzere Gelişim Eğitim Kültür Sağlık ve Sosyal Hizmet Vakfı olarak, Ermenek İlçesi'nde maden ocağı faciasında mahsur kalan 28 yaşındaki Hüseyin Gültekin'in, olay günü doğan oğlu Hüseyin Arda’nın okul çağına kadar olacak masraflarının bir kısmını karşılma kararı almış bulunuyoruz” dedi.
 
Üniversite Yönetimi ile öğrencilerin  soru ve görüşlerini paylaşma fırsatı buldukları bir de söyleşinin  düzenlendiği  Kermes sonrasında İstanbul Gelişim Üniversitesi öğrencileri Ermenek’e  gitti. 

Ermenek’e Anlamlı Destek Eklenme Tarihi: :   20 Kasım 2014 Perşembe

Sürdürülebilirlik çalışmalarına önem ver...

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Sıfır Atık Projesinden Sor...

Eklenme Tarihi: :   29 Mart 2024 Cuma

İGÜ ADSUAM ve SGK arasında protokol imza...

İstanbul Gelişim Üniversitesi Ağız ve Diş Sağlığı Uygulama ve Araştırma Mer...

Eklenme Tarihi: :   19 Mart 2024 Salı


ABET AQAS AHPGS