İstanbul Gelişim Üniversitesi

Gelişim Haber

“Gelişim Atölyeleri” başladı!

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) 2022-2023 eğitim ve öğretim yılını sanatsal, sportif ve kültürel etkinliklerle karşıladı. Üniversitenin çeşitli kampüslerinde düzenlenen etkinlikler, yıl boyunca her hafta öğrencilere keyifli öğretiler sunmaya devam edecek.

Düzenlediği özel etkinlik ve festivallerle İGÜ’lüleri bir araya getiren İstanbul Gelişim Üniversitesi, yeni akademik döneme 4 farklı kategoride düzenlediği etkinliklerle başladı. Sanatsal Gelişim, Sportif Gelişim, Kültürel Gelişim ve İGÜ Coffee Talks etkinlikleri yıl boyunca hem öğrencileri bir araya getirecek hem de katılımcıların eğitim alırken sosyalleşebilmesini sağlayacak.

ÇİZECEKLER, TARTIŞACAKLAR, EĞLENECEKLER!

Türkiye’nin en çok tercih edilen ilk 3 vakıf üniversitesinden biri olan İstanbul Gelişim Üniversitesi, bilime ve teknolojiye global ölçüde verdiği önemi etkinliklerde de göstermeye devam ediyor. Öğrencilerin donanımlı eğitimler alırken bir yandan da sosyal yönlerinin gelişmesini sağlayan İGÜ; “Sanatsal Gelişim, Sportif Gelişim, Kültürel Gelişim ve İGU Coffee Talks” etkinlikleri ile sosyal gelişimin yıl boyu sürmesini sağlayacak.

Her  Salı, Çarşamba ve Perşembe günü gerçekleşecek olan etkinliklerde, öğrencileri her hafta farklı konularda etkinlikler bekliyor. Bir yandan çizimle akıllarındakini tasarıma dökebilme imkânı bulabilecek olan katılımcılar, bir yandan haftalık olarak belirlenen konularda kahve eşliğinde sohbet edebilecek bir yandan da Yoga ve Zumba gibi sportif eğlencelerle enerjilerini atabilecekler.

ETKİNLİKLER SANATSAL GELİŞİM’LE BAŞLADI

18 Ekim Salı günü Sanatsal Gelişim alanında Karakalem Çizim Atölyesi ile başlayan etkinlikler, Öğr. Gör. Şermin Ayşe Tepe’nin anlatımıyla Gelişim Tower’da yapıldı. Atölyede çizim aşamasında, resim becerilerinin gelişmesine yönelik önemli bir unsur olan ışık-gölge, kontur çizgisi, açık-koyu değerler üzerinde durularak çizim aşamasından sonra tonlama gölgelendirme çalışmaları yapıldı. Öğr. Gör. Tepe, aynı zamanda etkinliklerin dışında öğrencilerin çizim yeteneklerini geliştirmeleri adına düzenli olarak çizim yapmaları gerektiğini, ayrıca bu alanda kurs veya workshopların takibini yaparak da çizim yeteneklerine katkıda bulanabileceklerini vurguladı.

KAMPÜSTE HAYAT, GELİŞİMDE SPOR VAR!

Sportif Gelişim ile Çarşamba günü devam eden etkinlikler, BESYO Yoga Dersi Dans Salonu’nda Öğr. Gör. Sanem Önder’in önderliğinde yoga yapılarak devam etti. Yoga nefes ve yoga pozlarının, tüm koşullarda, zihnin ve bedenin dinginliğini, kontrolünü korumaya yarayan sistematik bir uygulama olduğunu belirten Öner, doğru nefes teknikleri ile temel yoga pozisyonlarını öğrencilere uygulamalı olarak gösterdi. Günün ikinci yarısında ise katılımcılar Gelişim Tower'da Öğr. Gör. Enver Tatlısu'nun IGU Coffee Talks söyleşisine katıldı. Öğr. Gör. Tatlısu söyleşide, “Tasarım Aracılığıyla Sürdürülebilir Yaşamlar İnşa Etmek” başlığını değerlendirdi. 

Son etkinlik ise Perşembe günü Kültürel Gelişim’de film saati ile tamamlandı. J Blok Cep Sineması’nda Mississippi Yanıyor’u (Mississippi Burning) izleyen öğrenciler, yeni akademik yılda dopdolu bir haftayı daha geride bıraktı.







“Gelişim Atölyeleri” başladı! Eklenme Tarihi: :   21 Ekim 2022 Cuma

İGÜ, Irak’ta öne çıkan 4 üniversite ile ...

İstanbul Gelişim Üniversitesi ile Irak’ta bulunan Alnoor Üniversitesi, Nort...

Eklenme Tarihi: :   25 Nisan 2024 Perşembe

Dünya Sağlık Haftası’nda “Benim Sağlığım...

İstanbul Gelişim Üniversitesi’nde Dünya Sağlık Haftası vesilesiyle Rektör P...

Eklenme Tarihi: :   25 Nisan 2024 Perşembe


ABET AQAS AHPGS