İstanbul Gelişim Üniversitesi

Gelişim Haber

GSF’den “Kimsin Sen?” başarısı!

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) öğrencileri bir başarıya daha imza attı. Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü öğrencilerinin kısa film projesi “Kimsin Sen?”, Lift-off Filmmaker Sessions ve Lift-Off Sessions - Pinewood Studios seçkilerini elde etti.

Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), öğrencilerine birçok projenin içinde yer alma fırsatı sunarak, gelecekteki kariyerlerine yön verme olanağı sağlıyor. Kısa film projeleriyle öne çıkan, ulusal ve uluslararası alanda başarı sağlayan öğrenci projelerine bir yenisi daha eklendi. Senaristliğini ve yönetmenliğini Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü üçüncü sınıf öğrencilerinden Mustafa Çağatay Türkmen’in üstlendiği kısa film “Kimsin Sen?”, festival yolculuğuna başladı. Lift-off Filmmaker Sessions ve Lift-Off Sessions - Pinewood Studios seçkilerini elde eden filmde Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü üçüncü sınıf öğrencilerinden Serkan Aldüz rol aldı. Herkesin kişiliğinde barındırdığı iyilik ve kötülük çatışmasını ve bu çatışmayla boğuşan bir karakterin yaşadıklarını aktaran filmin ekibinde Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü öğrencilerinden Onur Karakuş, Emir Akarslan, Mert Hakan, Reyhan Eftelya Turu, Beyzanur Yüksel, Hilal Tatar, Melek Çetinkaya yer aldı.


 
“Kimsin Sen?”, yaşanılan boğuk ve sıkıcı zamanların dışa vurumu!

Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü üçüncü sınıf öğrencisi, filmin senaristi ve aynı zamanda yönetmeni olan Mustafa Çağatay Türkmen, filmin senaryosunu henüz birinci sınıftayken, tüm dünyada pandemi atmosferi hakimken yazmaya başladığını ifade etti. Bir ekip çalışması yürüttüklerini ve seyirciye aktarmak istedikleri meselenin en doğru aktarımının nasıl olacağı üzerinde uzun süre düşündüklerini belirtti.

Filmin derdini seyirciye en iyi şekilde aktaracak ögeleri henüz senaryo aşamasında belirleyen “Kimsin Sen” ekibi, renk, müzik ve kadrajlar gibi sinematografik ögeleri filme hizmet edecek şekilde kullandı. Türkmen, filmin renk paletindeki soğukluğun, yaşanılan boğuk ve sıkıcı zamanların dışa vurumu olarak niteledi.

Seyircinin karakterle özdeşleşmesi için tüm teknikleri filme entegre etmeyi başaran ekip, festival yolculuğuna başlar başlamaz aldıkları iki seçki haberiyle bu başarılarını tescillemiş oldu. Türkmen, aldıkları başarıdan heyecan duyduklarını ve aynı yüksek motivasyonla sonraki projeler üzerinde ekip olarak çalışmaya devam ettiklerini belirtti.







GSF’den “Kimsin Sen?” başarısı! Eklenme Tarihi: :   16 Ocak 2023 Pazartesi

Hasat Zamanı Kısa Film Festivali başvuru...

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), Radyo ...

Eklenme Tarihi: :   18 Nisan 2024 Perşembe

İran-İsrail gerilimi piyasaları vurdu! A...

İran’ın 13 Nisan Cumartesi akşamı İsrail’e yaptığı misilleme jeopolitik anl...

Eklenme Tarihi: :   17 Nisan 2024 Çarşamba


ABET AQAS AHPGS